Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Els Missatgers Reials ja han arribat a Mataró

Escoltar

Els Missatgers Reials ja han arribat a Mataró

Ho han fet per mar, amb el llaüt Sant RamonEls Missatgers Reials de Ses Majestats els Reis d’Orient han arribat avui passades les 12.30 h al Port de Mataró amb el Sant Ramon, un llaüt quillat construït el 1904, un dels vaixells de vela llatina més antics i més grans dels que naveguen pel Mediterrani. Els emissaris han estat acompanyats per la Banda Agrupació Musical del Maresme.


 

Una vegada han arribat al Port de Mataró, els Missatgers Reials han estat rebuts per l’alcalde, Joan Mora, i pel president de l’Institut Municipal d’Acció Cultural (IMAC), Joaquim Fernàndez.

 

L’alcalde, en el seu parlament, ha donat la benvinguda als Missatgers Reials i els hi ha donat les gràcies per ser a Mataró i no faltar a la cita amb els nens i nenes de la ciutat. L’alcalde els hi ha explicat que els més menuts de les cases s’han portat bé i per tant no cal que vinguin carregats de carbó. Ha afegit: “us dono un missatge per als Reis, volem salut i feina i totes les joguines que els nens i nenes han demanat”.

 

El portaveu dels Missatgers Reials, per la seva banda, ha fet saber als infants que “els Reis ja estan de camí i arribaran puntualment el dia 5 a la tarda. Als Reis els fa molt feliços veure els carrers plens de gent de diferents orígens units per una mateixa il·lusió”.

 

Tot seguit, els tres Missatgers Reials s’han adreçat a les seves carrosses on han recollit les cartes de mans dels nens i nenes allà presents que han volgut fer arribar les seves peticions de regals a Melcior, Gaspar i Baltasar.

 

Els últims anys els emissaris dels Reis havien arribat a Mataró en cavall i anteriorment en helicòpter al Parc Central.

 

Els Missatgers dels Reis d’Orient seguiran recollint les cartes dels infants els dies 2, 3 i 4 de gener de 17 a 20 h a l’Ajuntament i als centres cívics de Rocafonda (carrer de Josep Punsola, 47), Cerdanyola (passeig de Ramon Berenguer III, 82) i Molins (carrer de Nicolau Guanyabens, 23).

 Cavalcada dels Reis d’Orient

 

La cavalcada de Ses Majestats els Reis d’Orient, que s’iniciarà a les 17.30 h del dijous 5 de gener, està formada per unes 700 persones que formen part de les comparses de les onze entitats de la ciutat participants i de les 15 carrosses que cada any formen la comitiva oficial dels tres Reis, a més dels serveis de seguretat. Al llarg del recorregut, està previst repartir 1.700 kg de caramels sense gluten.

 

El recorregut serà: sortida des de la plaça de Puerto Rico, ronda d’Alfons X el Savi, plaça d’Espanya, camí de la Geganta, plaça de Granollers, ronda de Leopoldo O’Donnell, plaça de Manuel Serra i Xifra, camí del Mig, carrer de Miquel Biada, ronda d’Alfons XII, plaça d’Alexander Fleming, camí Ral, La Rambla, plaça de Santa Anna i La Riera fins a l’Ajuntament. Des l’Ajuntament, els Reis d’Orient faran els seus discursos.

 

Els Reis i l’alcalde es dirigiran als nens i nenes des del balcó de La Riera, on també s’instal·larà una pantalla per poder seguir els parlaments. Com en els últims anys, en la retransmissió de la pantalla hi haurà un intèrpret que traduirà els discursos dels Reis al llenguatge de signes en català per a sordmuds.

El temps estimat del pas del capdavant de la cavalcada, que pot variar en funció de les condicions meteorològiques, de la gent participant de la cavalcada i dels espectadors, és el següent:

 

17.30 h: sortida des de la plaça de Puerto Rico

18.00 h: Parc Central

18.30 h: plaça de Granollers

19.00 h: plaça d’Alexander Fleming

19.30 h: plaça de Santa Anna

19.40 h: Ajuntament.

 

Com cada any, l’IMAC ha elaborat un Pla Específic Municipal per a la Cavalcada 2012 i a l’edifici de Via Pública, situat a la plaça de Granollers, hi haurà instal·lat un centre de comandament d’emergències i comunicacions.