Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Els serveis municipals es mantenen en alerta malgrat registrar un descens d’incidències per les glaçades

Escoltar

Els serveis municipals es mantenen en alerta malgrat registrar un descens d’incidències per les glaçades

La passada nit la temperatura ha arribat a -4º a Mataró

 

Tots els serveis municipals que, coordinats per Protecció Civil, participen en l’operatiu de vigilància amb motiu de l’onada de fred es mantenen avui en alerta, malgrat que en les últimes hores s’ha registrat un descens de les incidències a la ciutat.

 

La companyia municipal Aigües de Mataró manté obertes les seves oficines (carrer de Pitàgores, 1-7) per atendre possibles incidències, i també estan actius els telèfons d’atenció al client 900 777 555 i 93 741 61 00. Entre les 18 h d’ahir dissabte i les 9 h d’avui diumenge s’han atès 55 trucades i s’han realitzat 24 sortides, per trencament de canonades o fuites. Fins ara no s’ha detectat cap avaria a la xarxa de distribució.

 

Com a resultat de les fuites i trencaments de canonades en alguns edificis el Servei de Manteniment ha hagut d’actuar des de les 6 h d’aquest matí en una desena de carrers per escampar sal a calçades i voreres a requeriment de la Policia Local.

 

Una desena de persones sense sostre o amb habitatge precari han fet nit a l’alberg d’acollida de Creu Roja (carrer de l’Energia), i 12 persones més han estat ateses per rebre begudes calentes.

 

Des de les 22 h de divendres a les 8 h de diumenge el servei d’atenció telefònica 010 de l’Ajuntament ha atès 177 trucades de veïns que comunicaven incidències o demanaven informació. Les trucades van ser especialment nombroses dissabte al matí, mentre que aquesta passada nit només s’han registrat 15 telefonades. El 010 es manté actiu de manera excepcional durant tot el cap de setmana.

 

Segons els servei meteorològic del Consell Comarcal del Maresme, les temperatures han arribat a -4ºC a Mataró durant la nit i per a les properes hores es preveu que puguin caure precipitacions poc importants que seran de neu per damunt dels 400 metres.  

 

Es segueix recordant a la població que prengui les mesures d’autoprotecció necessàries davant l’onada de fred. Especialment, es recomana:

 

- Protegir les aixetes i comptadors d’aigua per evitar que es glacin.

 

- Buidar les canonades exteriors i tancar la clau de pas o mantenir un rajolí d’aigua per evitar-ne la congelació.