Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

L’Ajuntament accepta la donació d’un fons documental relacionat amb l’activitat comercial dels segles XVIII i XIX

Escoltar

L’Ajuntament accepta la donació d’un fons documental relacionat amb l’activitat comercial dels segles XVIII i XIX

Ha estat cedit per la família Roca-Cusachs

El Ple d’aquest mes d’abril, que es va celebrar el passat dijous 12, va aprovar per unanimitat la donació d’una col·lecció de documents i diversos objectes propietat de la família Roca-Cusachs relacionats amb els seus avantpassats.


 

La família Roca-Cusachs ha ofert en donació gratuïta documents, d’entre els segles XVIII i XIX, referents a l’activitat comercial desenvolupada pels mataronins Gaspar Cusachs i Planas (1760-1829) i pel seu fill Gaspar Cusachs i Costa (1800-1871).

 

La documentació, que es conservarà a l’Arxiu Municipal de Mataró, inclou factures, rebuts, correspondència, títols de propietat i documents notarials diversos i aporta informació interessant de peces de terra i topònims mataronins. Els documents mercantils informen dels preus de l’època, d’impostos, de problemes duaners, de plagues del camp i d’episodis polítics i militars.

 

L’Ajuntament accepta la donació perquè reconeix l’interès públic col·lectiu i el valor d’aquest fons, que és de gran importància per a la ciutat, per als investigadors i per a la societat en general així com un enriquiment del patrimoni documental de la ciutat.