Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

L’Ajuntament avançarà 190.000 € a la Fundació privada El Maresme perquè pugui abonar les nòmines de juliol

Escoltar

L’Ajuntament avançarà 190.000 € a la Fundació privada El Maresme perquè pugui abonar les nòmines de juliol

Ho farà a compte d’un contracte de manteniment i un conveni establerts amb l’entitat pro discapacitats psíquicsL’Ajuntament de Mataró avançarà avui el pagament de 190.000 € a la Fundació privada El Maresme pro persones amb disminució psíquica perquè pugui abonar íntegrament les nòmines de juliol als seus treballadors.


 

Aquest avançament va a compte del contracte que l’Ajuntament té amb la Fundació per a la millora i manteniment dels parcs i jardins municipals i del conveni d’ajuts per a les activitats d’integració social de les persones amb disminució psíquica que realitza l’entitat. En concret, l’Ajuntament avança el pagament de les factures de juny (46.370,63 €), juliol (31.578,04 €) i agost (31.578,04) del contracte de manteniment i la quantitat prevista en ajuts econòmics al conveni de col·laboració, que és de 79.603 € i s’hauria abonat a la tardor.

 

El retard per part de la Generalitat de Catalunya en el pagament dels concerts i les subvencions d’aquest mes a residències d’ancians, centres de discapacitats o de drogodependents i altres entitats que presten serveis socials deixava els treballadors de la Fundació sense poder cobrar la nòmina de juliol.

 

 

Entitat d’iniciativa social

 

La Fundació privada El Maresme és una entitat d’iniciativa social sense afany de lucre que promou i impulsa la integració social i la millora de la qualitat de vida de les persones amb discapacitat intel·lectual de la comarca del Maresme i de les seves famílies. L’entitat procura donar resposta a les necessitats i demandes d’aquest col·lectiu organitzant una complexa xarxa de serveis i centres que ofereixen una atenció amb continuïtat.

 

La Fundació El Maresme va ser constituïda el 28 de novembre del 1994, continuant la tasca iniciada l’any 1966 per l’associació Patronat pro persones amb disminució psíquica del Maresme. Entre els diferents serveis i centres gestionats per l’entitat destaquen l’Escola Educació especial l’Arboç, el Centre Especial de Treball (CEO) del Maresme o la Residència i Centre d’Atenció especialitzada La Llar Santa Maria.