Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

L’Ajuntament inicia els tractaments fitosanitaris per combatre les plagues i malalties dels arbres i zones verdes

Escoltar

L’Ajuntament inicia els tractaments fitosanitaris per combatre les plagues i malalties dels arbres i zones verdes

Els productes utilitzats són innocus per a les persones i animals

El Servei de Manteniment de l’Ajuntament de Mataró ha començat els tractaments fitosanitaris a tot l’arbrat, zones verdes i forestals de la ciutat. L’objectiu d’aquesta acció és fer front a les plagues i malalties que poden afectar a les espècies vegetals que hi ha al municipi, sobretot durant la primavera i l’estiu quan les temperatures són més elevades i hi ha més humitat ambiental. Es preveu actuar sobre el 80% de la vegetació de la ciutat.

 

Els treballs consisteixen principalment a polvoritzar la copa dels arbres, les plantes arbustives i les gespes. Els productes que s’utilitzen són cada vegada més ecològics, a més de biodegradables, innocus per a les persones i els animals, no són residuals ni acumulables i no perjudiquen el medi ambient.

 

Aquestes tasques es realitzen d’acord amb el Protocol d’Actuació en els Tractaments Fitosanitaris d’Ornamentals de l’Ajuntament de Mataró. Els tractaments fitosanitaris tenen un pressupost total per aquest any de 54.000 €, i són aplicats pels treballadors del Servei de Manteniment i Serveis de l’Ajuntament i per l’empresa adjudicatària Ribas Fitosanitaris.

 

 

Lluita biològica amb insectes

 

A més dels tractaments químics, l’any passat es va començar a aplicar de manera experimental als til·lers de la Riera la lluita biològica contra les plagues, penjant a les branques dels arbres blisters amb insectes depredadors i parasitaris. Aquest any es repetirà aquest tractament a la Riera i s’aplicarà a altres punts més de la ciutat.

 

 

Fins al novembre

 

Els treballs es perllongaran fins als mesos de setembre i octubre, quan s’ha de combatre la processionària del pi, i fins al novembre pel que fa a les palmeres, a causa de la plaga de l’escarabat morrut vermell. L’aplicació dels tractaments es fa majoritàriament en hores nocturnes, des de les 22 h fins a la matinada, per no destorbar la circulació dels vehicles i dels vianants.