Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

L’alcalde demana civisme durant la Festa Major i recorda els afectats per l’incendi de l’Alt Empordà

Escoltar

L’alcalde demana civisme durant la Festa Major i recorda els afectats per l’incendi de l’Alt Empordà

Joan Mora al·ludeix a la difícil situació econòmica de Catalunya i de Mataró durant La CridaL’alcalde, Joan Mora, ha presidit des del balcó de l’Ajuntament la Crida a Les Santes, la Festa Major de Mataró en honor a les patrones de la ciutat, Santa Juliana i Santa Semproniana.


 

Durant el tradicional discurs institucional, l’alcalde ha animat els mataronins i mataronines a sortir al carrer i gaudir de la Festa Major de manera cívica i ha tingut un record per a les víctimes i afectats per l’incendi de l’Alt Empordà.

 

Joan Mora també ha fet al·lusió a l’any difícil que ha viscut Catalunya i també Mataró. “Talment, com en el mite de Sísif, sembla que estem condemnats eternament a empènyer una roca enorme fins al capdamunt d’un pendent i quan per fi arriba a dalt…la roca cau pel seu propi pes i hem de tornar a començar”, ha dit l’alcalde.

 

Mora s’ha mostrat convençut que “ens en sortirem” amb la voluntat i complicitat de tothom, amb esfoç, amb valentia, amb honestedat, i sent agosarats.

 

El discurs l’ha conclòs amb el tradicional Glòria a Les Santes i afegint-hi “Visca Catalunya lliure”.

 

Acte seguit, una traca de petards ha donat pas a l’inici dels balls de les diferents figures i a la conseqüent Dormida, un acte que representa que els gegants i capgrossos entren a reposar a l’Ajuntament fins al proper acte on hi hagin de participar.

 Preludi musical del Ball de l’Àliga

 

Les comparses institucionals han fet els seus balls i músiques pròpies davant la porta de l’Ajuntament. La novetat d’enguany l’han protagonitzat els Ministrils, que han interpretat una versió completa del Ball de l’Àliga que inclou un preludi musical abans que la figura institucional iniciï el seu ball. Des que es va recuperar la presència de l’Àliga a Les Santes, tot just avui fa 25 anys, la peça musical havia estat interpretada sense la breu introducció musical, però la consulta de la partitura original per part d’estudiosos ha fet possible sentir la peça sencera aquest vespre. 

 Desvetllament bellugós i Vaparir tour

 

Acabada la Crida, el següent acte de la Festa Major és la Nit Boja, que comença a les 23.30 hores i es desenvolupa enguany en dos punts de la ciutat.

 

Davant de l’Ajuntament començarà el tradicional Desvetllament bellugós, una cercavila de la Família Robafaves amenitzada per la música del popular Bequetero que farà baixar els assistents per la Riera fins a la plaça de Santa Anna comptant fins a 15.

 

Al passeig del Callao hi haurà l’acte alternatiu incorporat enguany al programa amb la intenció de desmassificar el Desvetllament: l’espectacle Vaparir Tour de Ràdio Flaixbac, amb vídeos punxats pels populars locutors Andreu Presas i Roger Carandell, música “remember” i pirotècnia.

 

A la 1.30 de la matinada comença davant l’Ajuntament l’Escapada a negra nit, el correfoc de Les Santes, i quan s’acabi, tindrà lloc la Pujada tabalada fins el Parc Central, on tindrà lloc la Ruixada, una gran discoteca a l’aire lliure sota aspersors que remullen els assistents amb aigua provinent de la piscina municipal.