Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

L’ofrena floral a Miquel Biada clou els actes amb motiu del 164 aniversari de l’arribada del primer tren

Escoltar

L’ofrena floral a Miquel Biada clou els actes amb motiu del 164 aniversari de l’arribada del primer tren

La cèntrica plaça de Santa Anna ha acollit la Fira Ferroviària durant el cap de setmanaL’alcalde, Joan Mora, va presidir  diumenge a la tarda l’ofrena floral institucional al monument en honor a l’impulsor del primer ferrocarril de la península, Miquel Biada i Bunyol.

 

Les autoritats, juntament amb la família de Miquel Biada, van dipositar les flors al peu de l’escultura del mitològic Hermes que està situada a la plaça que porta el nom del mataroní il·lustre que està situada davant l’estació de tren de Mataró.

 

L’acte, organitzat per l’Ajuntament i el Cercle Històric Miquel Biada, formava part del programa d’activitats dissenyat entre el 22 i el 28 d’octubre amb motiu de la celebració del 164è aniversari de l’arribada del tren que va fer el trajecte Barcelona-Mataró.

 

 

L’escultura

 

L’escultura en honor a Miquel Biada és obra de Joaquim Ros Bofarull (1948). Hermes reposa sobre un gran bloc de granit on es pot veure, en bronze, un medalló amb el retart de Biada.

 

El cap està guarnit amb un petasus, un barret amb ales característic d'aquest déu. A la mà hi reposa una oreneta, símbol del viatger, i a l'esquerra un caduceu. Aquest caduceu forma part d'una de les moltes històries mitològiques que tenen a Hermes com a protagonista.

 

 

Un cap de setmana dedicat al tren

 

Entre les novetats d’enguany han destacat la conferència celebrada divendres passat sota el títol “El primer túnel ferroviari d’Espanya en el turó de Montgat: la muntanya foradada”, a càrrec de l’enginyer industrial Xavier Nubiola de Castellarnau, autor d’una investigació inèdita sobre com i quan es va construir el túnel que explica també el paper que va jugar en el desenvolupament i la industrialització de la zona.

 

Durant el passat cap de setmana s’ha celebrat també a la plaça de Santa Anna la tradicional Fira Ferroviària, amb diversos estands i on s’oferia la possibilitat de fer un recorregut en tren a escala amb la locomotora de vapor viu del Centre de Modelisme Ferroviari de Sabadell o de visitar la mostra de maquetisme del Grup Ferroviari Mataró.