Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

La Generalitat premia un projecte sobre estils de vida saludables iniciat a centres educatius de Mataró

Escoltar

La Generalitat premia un projecte sobre estils de vida saludables iniciat a centres educatius de Mataró

L’Ajuntament i la Facultat de Ciències de la Salut Blanquerna-URL impulsen el programa

El Departament de Salut de la Generalitat ha atorgat un accèssit en l’àmbit educatiu al projecte “Destí Salut. Inverteix en el teu futur”, en el marc dels Premis del Pla integral per a la promoció de la salut mitjançant l’activitat física i l’alimentació saludable (PAAS) 2012. Aquest programa de promoció d’estils de vida saludables és un projecte conjunt de la secció de Salut Pública de l’Ajuntament de Mataró i la Facultat de ciències de la salut Blanquerna-URL.

 

Els objectius principals del projecte són la promoció d’un estil de vida saludable entre els escolars de la ciutat i la incorporació d’estratègies de promoció i prevenció en el currículum escolar. El programa s’adreça als infants i joves de la ciutat, les seves famílies i els seus docents, i consta de tres fases.

 

La primera fase del projecte es va desenvolupar durant el curs passat, i va consistir en un estudi observacional sobre els hàbits alimentaris i la condició física dels infants i joves de la ciutat. Aquesta primera fase es va iniciar com a prova pilot a l’Escola Meritxell de Mataró i més tard es va estendre a un total de 22 centres educatius. Hi van participar 837 alumnes d’educació primària i 682 d’Educació Secundària Obligatòria, batxillerat i cicles formatius. Els resultats d’aquest estudi es presentaran el proper dilluns dia 22 d’octubre, a Can Palauet, en el marc de les Desenes Jornades de Salut i alimentació que se celebren a la ciutat.

 

La segona fase del programa es desenvoluparà durant aquest curs, primer també de manera experimental a l’Escola Meritxell i més tard a la resta de centres. Aquesta fase consistirà en una intervenció educativa per modificar hàbits adreçada a alumnes, pares i mares i professionals docents, i la seva concreció anirà a càrrec de professores i alumnes de quart curs del Grau en nutrició humana i dietètica de la Facultat de ciències de la salut Blanquerna-URL.

 

Per últim, la tercera fase del projecte serà una repetició de l’estudi observacional per tal d’avaluar l’impacte de la intervenció, i es preveu realitzar-la al 2014.

 

 

Els Premis PASS

 

El lliurament dels Premis PASS 2012 va tenir lloc l’11 d’octubre durant la inauguració de la V Jornada PAAS de l’Agència de Salut Pública de Catalunya. L’accèssit mataroní va ser recollit per Teresa Torres, tècnica de salut de l’Ajuntament de Mataró i Carmen Ferrer, professora de la Fundació Blanquerna, de mans del Dr. Carles Vallbona.