Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

La modificació del Reglament d’activitats flexibilitza la instal·lació de terrasses de restauració a la via pública

Escoltar

La modificació del Reglament d’activitats flexibilitza la instal·lació de terrasses de restauració a la via pública

Es podran col·locar taules de dimensions més reduïdes a carrers estrets

El Ple municipal va aprovar ahir una modificació del Reglament d’activitats de Mataró que fa més flexible la instal·lació a la via pública de terrasses de bars i restaurants. Des de l’aprovació de la Llei antitabac s’ha incrementat la demanda de llicències per instal·lar terrasses i s’han posat de manifest les limitacions de la regulació actual.

 

El dictamen es va aprovar amb els vots favorables de tots els grups municipals excepte ICV i CUP, que es van abstenir.

 

La modificació afecta a la instrucció tècnica número 10 del reglament, que regula l’ús i aprofitament comú i privatiu de la via pública per a la instal·lació de taules i cadires dels establiments de restauració.

 

Els canvis més importants consisteixen en ampliar el repertori de taules i cadires admesos, en el sentit de reconèixer posicions i disposicions que, ocupant menys amplada o superfície que les actuals, han de permetre autoritzar terrasses on a data d’avui no és possible. Una de les solucions que s’ha establert per a carrers estrets és la instal·lació de tamborets alts que, ocupant menys espai, permeten als clients deixar les consumicions mentre s’estan dempeus. 

 

L’espai mínim de pas lliure per als vianants serà en tots els casos de 2 metres d’amplada, i no condicionat a l’amplada de la vorera com actualment. També es permetrà instal·lar terrasses en voreres de menys de 4 m, fins ara prohibides, sempre i quan es mantingui el pas mínim. En cap cas les terrasses podran superar la meitat de l’amplada de tota de la vorera on estiguin ubicades.

 

També s’ha aprofitat la modificació per suprimir del redactat del reglament preceptes que ja estaven contemplats a l’Ordenança de la via pública, amb l’objectiu d’eliminar duplicitats.

 

Després de l’aprovació inicial per part del Ple, la modificació del Reglament d’activitats de Mataró ha de superar un termini d’informació pública de 30 dies. Si no es presenten reclamacions, quedarà aprovat definitivament.