Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

La Mostra de Cinema es veu afectada per l’estancament d’espectadors i la conjuntura pressupostària

Escoltar

La Mostra de Cinema es veu afectada per l’estancament d’espectadors i la conjuntura pressupostària

 


El govern municipal està replantejant la programació de cinema que habitualment ofereix al Teatre Monumental amb l’objectiu de treure’n més rendiment cultural i abaratir-ne els costos.


 

La Mostra de Cinema ha experimentat en els últims anys un estancament en el nombre d’espectadors i, donada l’actual situació econòmicofinancera municipal, el govern ha decidit prioritzar altres activitats culturals que gaudeixen de més acceptació entre el públic o que contribueixen de manera més contundent a promocionar la ciutat a la resta Catalunya per la seva singularitat o trascendència. L’any 2011 va tenir 453 espectadors i la taquilla només va cobrir uns 2.000 dels 8.700 euros de despeses que va ocasionar. En les dues darreres mostres hi ha hagut una mitjana de 70 espectadors per sessió i el cost per espectador va ser de 21,97 €, dels quals l’Ajuntament en subvenciona el 74% i l’usuari només en paga la resta.

 

En el conjunt de la temporada estable de cinema, l’any passat el certamen va oferir només 4 de les 35 pel·lícules programades al Teatre Monumental, que van tenir un total de 2.329 espectadors.

 

La Mostra de Cinema s’ha celebrat tradicionament als mesos d’octubre o novembre i aquesta tardor no figura ja a l’agenda d’activitats programades per l’Institut Municipal d’Acció Cultural (IMAC). L’any 2011, el certamen va tenir lloc al febrer, fruit de la decisió de no celebrar-la durant el 2010. En les 32 edicions anteriors, s’han anat introduïnt temàtiques monogràfiques -com el cinema de nous realitzadors -, xerrades amb directors i productors,  o complements com la celebració del Concurs de Curtmetratges que puguessin fer més atractiva la convocatòria, sense que cap fórmula signifiqués un punt d’inflexió definitiu.

 

L’IMAC va comunicar fa unes setmanes a la comissió organitzadora de la Mostra que abordava una revisió de la programació estable de cinema ofert a la única gran sala de projecció de titularitat pública, el Teatre Monumental, que bàsicament consisteix en el cicle de pel·lícules en versió original, la Mostra de Cinema i el Concurs de Curtmetratges. Durant el 2012 ja s’han projectat 21 pel·lícules al Teatre Monumental, que han sigut seguides per 1.715 espectadors.

 

L’IMAC té intenció de crear una comissió de cinema, formada per 5 experts i tècnics municipals, que estudiaran i proposaran fórmules per explorar altres facetes del sector audiovisual com ara, per exemple, les produccions locals o el cinema d’autor de la ciutat.