Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

La revisió del model participatiu aporta noves idees per al debat

Escoltar

La revisió del model participatiu aporta noves idees per al debat

Els ponents van generar noves reflexions entorn els mecanismes de participacióLa sala de reunions del Centre Cívic Pla d’en Boet va acollir ahir la segona jornada de debat adreçada a treballar el procés de revisió del model participatiu La trobada va reunir unes 80 persones que van debatre sobre les eines de foment de l’associacionisme i els mecanismes de participació.


 

La sessió es va iniciar amb una breu presentació del regidor de Participació, Joaquim Fernàndez, i va seguir amb una xerrada al voltant de la participació amb el tècnic de la Subdirecció General de Foment de la Qualitat Democràtica de la Generalitat de Catalunya, Fernando Pindado, i l’antic secretari del Moviment Laic i Progressista, Joffre Villanueva, moderada per la periodista Elisabeth Solsona.

 

La xerrada va donar peu a posar sobre la taula diferents qüestions en l’àmbit de la participació i va provocar que els assistents fessin preguntes relacionades amb el debat. Prèviament es van repartir als assistents dues cartolines en una de les quals s’havia d’escriure la pregunta que es volia formular als ponents i en l’altra es demanava quines propostes proposaven els assistents.

 

Pindado i Villanueva van apuntar que “parlar de participació és parlar de democràcia” i que la participació és necessària per viure en comunitat i que és un deure moral implicar-se en el col·lectiu. Pindado va afegir que un bona opció és “fer guies de participació perquè la gent sàpiga quins drets té i com els pot exercir”.

 

La sessió va continuar amb un torn de preguntes que va donar l’oportunitat als assistents a preguntar directament a Pindado i Villanueva. Al llarg de la trobada es van fer un total de 15 preguntes i es van presentar 48 propostes.

 

El passat 14 de març va tenir lloc la primera jornada de debat dirigida a consensuar un nou marc normatiu per als consells municipals de participació i en la qual hi van participar 90 persones.

 

Una vegada celebrades les dues jornades de debat, les persones que ho desitgin poden seguir participant en el procés a través del web de l’Ajuntament on hi ha un espai on es pot compartir informació, opinions i es faran públics les diferents fases i accions del procés.Un cop recollides totes les aportacions s’elaborarà una primera proposta de Reglament de Participació Ciutadana que es preveu que el Ple de juliol en faci l’aprovació definitiva i s’iniciaran els tràmits pertinents en funció del text aprovat.