Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

La Setmana Santa de Mataró, un referent de país

Escoltar

La Setmana Santa de Mataró, un referent de país

Divendres es va signar un conveni per regular l’organització dels actes d’enguanyEl president de l’Institut Municipal d’Acció Cultural (IMAC), Joaquim Fernàndez; el president de l’Institut Municipal de Promoció Econòmica de Mataró (IMPEM), Miquel Rey; el representant de la Comissió de Setmana de Mataró, Jordi Merino; i el representant dels Armats de Mataró, Jordi Llinàs, van signar divendres 30 de març un conveni de col·laboració per l’organització dels actes de Setmana Santa 2012.


 

L’alcalde, Joan Mora, que va presidir l’acte de signatura del conveni, va posar en relleu la importància dels actes de Setmana Santa de la ciutat remarcant “que cal promocionar-los ja que són un referent en el país”. Mora els va encoratjar a seguir treballant amb aquesta dedicació per aconseguir l’objectiu.

 

El conveni estableix que l’IMAC, en la seva vessant de promoure iniciatives que contribueixin a difondre la cultura popular i tradicional així com projectes que garanteixin una oferta cultural plural, donarà suport a la Comissió de Setmana Santa i a l’entitat dels Armats de Mataró amb infraestructures i cessió de materials. A més de coordinar tots els serveis municipals implicats en el desenvolupament del programa de Setmana Santa 2012.

 

L’IMPEM, per la seva banda, per la importància que tenen els actes de Setmana Santa en la promoció de la ciutat, participarà en l’organització dels actes processionals amb una subvenció de 1.940 € i en la representació de la Passió de Mataró, organitzada pels Armats de Mataró, amb 346 € que es destinen a la producció dels suports gràfics per difondre l’acte.

 

A més, l’IMPEM també es compromet a fer difusió de les processons i les activitats organitzades per la Comissió de Setmana Santa i els Armats de Mataró a través d’una tramesa en línia del fulletó informatiu del programa a les oficines de turisme de Catalunya i altres punts de recepció de visitants, i informant a les publicacions i llocs web de difusió local i comarcal i a altres mitjans que puguin ser d’interès. En aquest sentit, l’Oficina de Turisme de Mataró (La Riera, 48) ampliarà l’horari d’atenció al públic Divendres Sant obrint també a la tarda. L’horari serà de 10 a 13 h i de 17 a 19.30 h.

 

El conveni signat obliga, entre d’altres qüestions, a la Comissió de Setmana Santa i als Armats de Mataró, responsables de l’organització i realització de totes les activitats de la Setmana Santa 2012, a complir amb el que estableix el Pla d’Emergències Municipal (PBEM) confeccionat pel Servei de Protecció Civil de l’Ajuntament.