Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Les baixes temperatures es mantindran durant tot el cap de setmana

Escoltar

Les baixes temperatures es mantindran durant tot el cap de setmana

El servei de meteorologia del Consell Comarcal ha informat de la desactivació de l’alerta per nevades al Maresme, però ha activat la de fred. Es preveu que les temperatures baixes es mantinguin al llarg de tot el cap de setmana. Per a la propera nit-matinada s’esperen mínimes que poden fregar els -7 graus a l’interior del Maresme i els -4 a la costa amb la previsió que siguin més baixes durant la resta del cap de setmana.


 

El Pla Bàsic d’Emergències Municipal es va activar en fase d’emergència ahir dijous a les 10.45 h i avui divendres a les 9 h ha passat a fase d’alerta, situació en la qual es manté a hores d’ara davant la previsió de la baixada de temperatures.Davant aquesta situació, l’Institut d’Esports ha fet una recomanació, avalada per la Secretaria General de l’Esport de la Generalitat de Catalunya, perquè se suspenguin les activitats esportives a l’aire lliure malgrat que les instal·lacions esportives es mantindran obertes. En aquest sentit, s’ha anul·lat la jornada dels Jocs Escolars prevista per dissabte.

 

 

Principals consells d’autoprotecció

 

Davant aquesta previsió meteorològica, es recomana que els ciutadans prenguin també mesures de previsió i d’autoprotecció, tant dins de la llar com si han de desplaçar-se en cotxe.

 

Es recomana a la població que es mantingui informada a través dels mitjans de comunicació sobre els canvis en la situació meteorològica i les possibles afectacions a la ciutat així com també a través del telèfon d’informació 010 que funcionarà de manera ininterrompuda fins dilluns a les 22 h.

 

A nivell general, es recomana reduir al màxim els trasllats en vehicle privat i extremar les precaucions. També es recorda als ciutadans controlar l’estat de les canonades i instal·lacions d’aigua dels immobles, especialment si es troben a la intempèrie, per evitar que les glaçades les puguin malmetre. En aquests casos es recomana deixar rajar les aixetes amb un fil d’aigua.  

 

Així mateix, es recomana als ciutadans no fer un ús abusiu de la calefacció i dels aparells elèctrics per no sobrecarregar la xarxa elèctrica. Al web de la Generalitat de Catalunya es poden consultar altres consells d’autoprotecció davant onades de fred.