Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Mataró acollirà al 2013 el Simposi nacional del Comitè Espanyol d’Il·luminació

Escoltar

Mataró acollirà al 2013 el Simposi nacional del Comitè Espanyol d’Il·luminació

Tindrà lloc al TecnoCampus del 22 al 25 de maig

Mataró serà la seu al 2013 del XXXIX Simposi nacional d'enllumenat del Comitè Espanyol d’Il·luminació, que se celebrarà del 22 al 25 de maig al TecnoCampus Mataró-Maresme. 

 

Aquesta trobada anual ha aplegat en les darreres edicions més de 400 persones i mig centenar de ponències. El simposi s’adreça a un públic heterogeni integrat per tots els actors del món de la il·luminació: des de fabricants, dissenyadors, arquitectes i enginyers, fins a associacions del sector, ajuntaments i administracions en general.

 

El Comitè Espanyol d’Iluminació (CEI) és una associació constituïda al 1987. Entre els seus objectius destaquen fomentar les activitats relacionades amb l’enllumenat, tant des del punt de vista científic com tècnic, i promoure l’estudi, la investigació, el desenvolupament i innovació, així com la metodologia i normativa relativa a la luminotècnia.

 

 

Mataró, enllumenat eficient

 

Mataró ha estat pionera en la implantació en l’enllumenat públic de millores tecnològiques com la telegestió, la instal·lació de làmpades amb tecnologia LED, el desenvolupament d’aparells per detectar i evitar robatori de cable i el control del consum energètic.

 

L’enllumenat de Mataró és el més eficient segons un estudi recent (*) de la Diputació de Barcelona que ha comparat 18 municipis, entre ells alguns dels més grans de la província de Barcelona com Badalona, Terrassa, Sabadell, Santa Coloma de Gramenet, Sant Cugat del Vallès, Manresa o Granollers, i d’altres també importants com Reus (Tarragona).

 

 

 

 

(*) Dades dels Cercles de comparació intermunicipal de la Diputació