Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Mataró acollirà el primer Congrés d’Oci i Turisme de Catalunya, Ocitur 2012

Escoltar

Mataró acollirà el primer Congrés d’Oci i Turisme de Catalunya, Ocitur 2012

L’organitza l’Escola Universitària del Maresme al TecnoCampus el 16, 17 i 18 de maigL’Escola Universitària del Maresme, centre adscrit a la Universitat Pompeu Fabra i integrat dins del parc TecnoCampus Mataró-Maresme, organitzarà el primer Congrés d'Oci i Turisme a Catalunya, Ocitur 2012, els dies  16, 17 i 18 de maig de 2012. Es tracta d’un esdeveniment acadèmic obert i empresarial en què es debatran qüestions de futur relacionades amb aquesta activitat econòmica clau del nostre país.


 

Aquesta primera edició d’OCITUR pretén esdevenir un espai d’intercanvi d’informació, coneixement i experiència entre els seus participants i assistents. Per aquest motiu, compta amb un Comitè d’Honor i un Comitè Científic format per experts en l’àmbit del turisme i l’oci.

 

El Comitè d’Honor està integrat per l’alcalde de Mataró, Joan Mora; el rector de la Universitat Pompeu Fabra, Josep Joan Moreso; la subdirectora de Programació Turística de Turisme de Catalunya, Carme Rubió; i el president del Consell Comarcal del Maresme, Miquel Ángel Martínez.

 

Entre els assistents hi haurà a més personalitats rellevants del sector turístic. L’objectiu és reunir professionals, professors investigadors, estudiants i joves emprenedors, així com universitats del sector turístic i de l’oci, que investiguen per crear coneixement, productes, serveis i empreses, així com atraure l’atenció de tota persona interessada en aquest sector.

 

El tema principal del congrés és “Oci i Turisme del Segle XXI-Perspectives de Futur”, i permetrà debatre, analitzar i reflexionar sobre l’oci en la societat actual i les seves possibles visions de futur, incidint en com el turisme presenta un paper rellevant com a forma de lleure. En el congrés també hi tindrà cabuda qualsevol temàtica sobre el sector vigent en l’actualitat. L’objectiu d’OCITUR és, a més de crear un esdeveniment de caràcter acadèmic i tècnic, esdevenir un fòrum creatiu i innovador sobre turisme i oci.

 

El programa complet es pot consultar a la web www.tecnocampus.cat/ocitur. Hi destaca una conferència inaugural sobre la taxa turística, dos sessions sobre productes turístics vells i nous en transformació, una taula rodona sobre innovació en el sector i una conferència de Google Travel sobre la importància del mòbil com a plataforma d’e-commerce en l’àmbit turístic, entre d’altres.OCITUR 2012 està tenint un gran èxit de convocatòria, ja que en total el Comitè Científic ha acceptat 82 comunicacions, de les quals 6 són de joves emprenedors, 24 de professionals del sector turístic i 52 de professors investigadors.