Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Mataró celebra les Jornades Gastronòmiques del Plat de Mataró i les Jornades Gastronòmiques de la Cuina del Pèsol

Escoltar

Mataró celebra les Jornades Gastronòmiques del Plat de Mataró i les Jornades Gastronòmiques de la Cuina del Pèsol

En el concurs del plat de Mataró participen per primer cop estudiants de restauracióEl Gremi d’Hostaleria i Turisme de Mataró i Maresme ha presentat aquest migdia les XV Jornades Gastronòmiques del Plat de Mataró, que tenen lloc entre el 15 de març i el 30 d’abril i estan organitzades amb la col·laboració amb l’Institut Municipal de Promoció Econòmica del Mataró (IMPEM).


 

L’acte ha servit també per presentar les Jornades Gastronòmiques del Pèsol del Maresme, que es desenvolupen entre el 24 de febrer i el 30 d’abril i que s’encarrega de difondre el Consorci de Promoció Turística Costa del Maresme. Enguany hi participen 71 restaurants de 12 municipis de la comarca, entre els quals també hi ha Mataró.

 

A l’acte, que ha tingut lloc a l’Escola de Restauració i Cambreria, han intervingut el regidor de Promoció Econòmica de Mataró, Miquel Rey, el president del Gremi d’Hostaleria, Antoni Graupera, i el president del Consorci de Promoció Turística Costa del Maresme, Jaume Borrell, que s’han mostrat satisfets per poder unir esforços en l’àmbit de la promoció de la gastronomia com a motor turístic del nostre entorn.

 

 

Les Jornades del Plat de Mataró

 

El tret de sortida de les jornades s’ha donat avui amb el lliurament dels diplomes als guanyadors del el concurs del Plat de Mataró, en el que per primera vegada han participat els alumnes de l’escola de Restauració i Cambreria del Gremi en comptes dels restaurants de la ciutat.

 

La guanyadora ha estat Glòria Llopart, que podrà gaudir d’una estada en un vilar rural. L’entrega del guardó es realitzarà en el marc del la II Pesolada Popular que tindrà lloc el 15 d’abril, a les 12h a la plaça de Santa Anna.

 

En les jornades del Plat de Mataró hi participen els restaurants mataronins Bocca, Ca l’Oliva, Caminetto, Can Bruguera, Can Manolo, Can Rosendo, El Delfín, El Trabuc, Iluro, L’Harmonia, La Piscina, Laru, Mundial, Sangiovese, i Can Majó d’Arenys de Mar, La Teca d’Argentona, Sant Jaume d’Argentona, El Mirador de Cabrera de Mar, Pins Mar de Sant Andreu de Llavaneres i El Racó de Can Feliu de Vilassar de Dalt.

 

 

Les Jornades Gastronòmiques de la Cuina del Pèsol

 

El president del Consorci Costa del Maresme ha presentat avui el llibret d’aquestes jornades, on surten referenciats tant els productors de pèsol del Maresme, així com el programa de la 13a Festa del Pèsol de Sant Andreu de Llavaneres, que tindrà lloc el 28 d’abril o el 5 de maig en funció de com sigui la producció definitiva de pèsol d’aquest any. D’entrada, en alguns llocs del Maresme les gelades del mes passat han perjudicat els conreus primerencs, però no aquells que es van sembrar més tard.

 

El llibret conté també unes receptes realitzades amb aquest producte i una relació exhaustiva dels resturants participants i d’algunes de les activitats d’interès que es poden realitzar als municipis, que enguany són: Caldes d’Estrac, Cabrils, Calella, Dosrius, Argentona, Mataró, Arenys de Mar, Cabrear de Mar, Vilassar de Dalt, Vilassar de Mar i Arenys de Munt.