Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Mataró desactiva l’alerta del Pla Bàsic d’Emergències Municipal per la fi de l’onada de fred

Escoltar

Mataró desactiva l’alerta del Pla Bàsic d’Emergències Municipal per la fi de l’onada de fred

Les temperatures no baixaran de 0 graus els propers dies

L’alcalde, Joan Mora, ha desactivat avui a les 13 h l’alerta del Pla Bàsic d’Emergències Municipal davant les previsions meteorològiques que donen per acabada l’onada de fred siberià. El servei meteorològic del Consell Comarcal del Maresme preveu per als propers dies la recuperació de les temperatures habituals per a aquesta època de l’any, amb mínimes que no traspassaran la barrera dels 0 graus.

 

La Direcció General de Protecció Civil de la Generalitat també ha donat avui per tancades les alertes del Pla de Protecció Civil de Catalunya PROCICAT per onada de fred i del Pla d’emergències per nevades NEUCAT.

 

Amb la desactivació de l’alerta del Pla Bàsic d’Emergències Municipal es desactiva també el protocol d’actuació de l’Ajuntament per baixes temperatures.

 

 

Dues setmanes de fred intens

 

Mataró va activar en fase d’alerta el Pla Bàsic d’Emergències Municipal per l’onada de fred el dimecres 1 de febrer. El dijous 2 es va activar en fase d’emergència per l’enduriment de les condicions climatològiques i, de nou, es va rebaixar a alerta el divendres 3, situació que s’ha mantingut fins avui.

 

Durant aquestes dues setmanes, els diferents serveis municipals i entitats com Creu Roja, coordinats pel Servei de Protecció Civil, han treballat intensament per mantenir la normalitat a la ciutat i resoldre les incidències que s’anaven produint a causa de la neu, les temperatures extremes i les glaçades.

 

La Policia Local ha treballat principalment per resoldre les incidències a la via pública. En aquest sentit, el Servei de Manteniment ha repartit fins a 40 tones de sal a la xarxa viària principal i sobretot als accessos a l’Hospital de Mataró i les urbanitzacions.

 

L’empresa municipal Aigües de Mataró ha atès més de 800 trucades i ha fet més de 400 sortides relacionades amb incidències per les glaçades de canonades i instal·lacions particulars. L’única avaria a la xarxa pública de subministrament a conseqüència de les baixes temperatures va tenir lloc el 5 de febrer a la ronda d’Alfons X el Savi. Es va tallar el subministrament a uns 200 abonats d’aquest vial durant una hora.

 

Creu Roja ha mantingut obert fins a aquesta nit l’alberg d’acollida per a persones sense sostre o amb habitatge precari a les seves instal·lacions (carrer de l’Energia, 11). Ha fet nit a l’alberg una mitja de 8 persones, tot i que les nits més fredes hi han pernoctat fins a 12 persones. També ha estat obert en horari especial, de 9 a 21 h, el Club Social Andana, s’han servit begudes calentes i s’han repartit fins a 102 mantes.

 

El telèfon d’atenció ciutadana 010 va estar actiu de manera extraordinària les nits i el cap de setmana des del 2 al 10 de febrer. Ha atès 322 trucades relacionades amb l’onada de fred.

 

El Servei de Benestar Social ha donat consells d’autoprotecció i ha fet el seguiment de persones grans en situació de vulnerabilitat del municipi i dels usuaris del servei de teleassistència i atenció domiciliària.