Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Mataró es bolca amb la solidaritat durant el mes de juny

Escoltar

Mataró es bolca amb la solidaritat durant el mes de juny

La iniciativa inclou conferències, tallers, caminades i esport, per promoure la solidaritatAl llarg de tot el mes de juny, Mataró ha programat tot un seguit d’activitats solidàries que s’apleguen sota el nom de “Juny Solidari”. El programa l’ha elaborat l’Ajuntament en col·laboració amb diferents entitats de voluntariat de Mataró.


 

El regidor de Participació i Nova Ciutadania, Joaquim Fernàndez, juntament amb representants de diferents entitats, van presentar el passat divendres en roda de premsa el programa d’activitats i avui s’ha presentat a la Comissió Informativa Municipal de l’Àrea de Participació i Serveis a les Persones.

 

“Juny Solidari” és una iniciativa que vol promocionar la solidaritat com un valor que enriqueix i enforteix les persones i alhora ajuda a generar un futur millor per a Mataró sobretot en l’actual context econòmic.

 

En aquest sentit, Fernàndez va voler remarcar que la iniciativa sorgeix de les pròpies entitats i que el seu “objectiu és ajudar-nos els uns als altres independentment del que faci l’Administració”.

 

Jaume González, representant de Càritas i de l’Associació d’Amics del Bisbe Joan Godayol, va afegir que “en aquests moments no hi ha recursos però sí molt bona voluntat. Una paraula que ho lliga tot és esforç i posar-hi el cor”.

 

L’Ajuntament ha buscat la complicitat de diferents entitats per tal d’elaborar un programa d’activitats, que s’allargarà durant tot el mes de juny, en el qual hi ha conferències, concerts, un taller de castells, esport, caminades i una taula rodona, entre d’altres. Activitats adreçades a diferents públics amb l’objectiu de reflexionar sobre la solidaritat des de totes les seves vessants.

 

 

Nit de la Solidaritat, Mostra d’entitats i Racó de la Pau

 

“Juny Solidari” finalitzarà amb dos actes amb els quals es vol implicar a tota la ciutadania: la Nit de la Solidaritat i la IV Mostra d’entitats de Mataró.

 

La Nit de la Solidaritat tindrà lloc el divendres 29 de juny a les 20 h a la Sala d’actes de la Fundació Caixa Laietana. La convidada d’aquesta edició és la monja dominica i Premi Memorial Joan XXIII 2009 que pronunciarà la conferència “La solidaritat en temps de crisi”. L’acte finalitzarà amb les actuacions de Genís Mayola i el trio “Clau d’Estel”.

 

Pel que fa a la Mostra d’entitats, aquesta s’instal·larà a la plaça de Santa Anna el dissabte 30 de juny, d’11 a 21 h, i hi haurà actuacions, concerts i tallers per a totes les edats. Hi participaran més de 80 entitats de voluntariat.

 

Emmarcat en aquesta iniciativa, el diumenge 1 de juliol a les 12 h al passeig de Cristòfor Taltabull i Balaguer, les associacions Justícia i Pau del Maresme i Al Ouahda organitzen la plantada d’una olivera al Racó de la pau amb motiu de la Jornada Mundial de la Pau que des de fa dos anys organitzen aquestes dues entitats.

 

 

Recapte d’aliments i 30 motius solidaris

 

Al llarg de tots el mes de juny, es recolliran aliments destinats a cobrir les necessitats bàsiques d’alimentació dels més desfavorits. La recapta es farà a tots els centres cívics i a l’Ajuntament (La Riera, 48) i dissabte 2 de juny a la plaça de Cuba de 8 a 13 h. Es recolliran prioritàriament llegums, oli i sucre.

 

Les xarxes socials també tindran el seu paper durant el “Juny solidari”. Així, juntament amb els mitjans de comunicació difondran 30 motius per a la solidaritat que donaran a conèixer la importància de la tasca solidària amb la voluntat d’implicar a la ciutadania.