Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Mataró implanta la zona única en la preinscripció escolar

Escoltar

Mataró implanta la zona única en la preinscripció escolar

Els alumnes de 3 a 16 anys es podran preinscriure a qualsevol centre educatiu de Mataró

El Govern municipal ha demanat a la Generalitat que implanti la zona única en la preinscripció escolar per als cicles d’educació infatil, primària i secundària a la ciutat per al curs 2012-2013.


 

La zona única implica que els pares o tutors podran inscriure als seus fills/es a qualsevol dels centres educatius de Mataró i, per tant, desapareixerà el condicionant geogràfic existent fins ara. Fins al moment, la ciutat estava dividida en dos zones (Est i Oest) i els alumnes havien d’inscriure’s en les escoles corresponents a la seva zona de residència.

 

El canvi va ser proposat als Serveis Territorials d’Educació de la Generalitat, que l’ha aprovat amb data 22 de febrer. D'altra banda va ser presentat a la comissió de garanties d’admissió. També ha estat presentat al consell escolar i el primer tinent d’alcalde, Joaquim Fernàndez, n’ha informat els grups municipals i a la comissió informativa de l'Àrea de Participació i Servei a les Persones.

 

 

Criteris de prioritat

 

En cas que en un centre hi hagi més demanda que oferta, regiran els criteris de prioritat que estableix la Generalitat, que puntuen el fet de residir a Mataró (30 punts) o la proximitat del lloc de treball dels pares o tutors (20), l’existència de germans al centre (40), la renda anual (10), les discapacitats (10), les families monoparentals (15) o les malaties cròniques (10), i si el pare, la mare, els tutors o els germans han estat escolaritzats al centre per al qual es presenta la sol·licitud (5).

 

 

Calendari de preinscripció i matriculació

 

Preinscripció

Presentació de sol·licituds: del 19 al 30 de març de 2012, ambdós inclosos (Es pot enviar per Internet fins a les 24 hores del dia 29 de març de 2012).

Publicació de les llistes de sol·licituds amb la puntuació provisional: 17 d'abril de 2012.

Sorteig públic per determinar l'ordenació de sol·licituds: 18 d'abril de 2012 a les 11 hores, als serveis centrals del Departament d'Ensenyament.

Termini per presentar reclamacions: 18, 19 i 20 d'abril de 2012.

Publicació de les llistes de sol·licituds amb la puntuació definitiva: 25 d'abril de 2012.

Publicació de l'oferta final: 11 de maig de 2012.

Publicació de les llistes d'alumnes admesos: 18 de maig de 2012.

 

Matrícula 

Segon cicle d'educació infantil, educació primària i primer curs d'educació secundària obligatòria: del 4 al 8 de juny de 2012, ambdós inclosos.

Segon, tercer i quart curs d'educació secundària obligatòria o de confirmació de plaça assignada en cas de l'alumnat pendent de l'avaluació de setembre: del 25 al 29 de juny de 2012, ambdós inclosos.

Educació secundària obligatòria pendent de l'avaluació de setembre (matrícula extraordinària): del 7 al 13 de setembre de 2012, ambdós inclosos.