Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Mataró participa en una taula rodona sobre bones pràctiques en polítiques d’habitatge

Escoltar

Mataró participa en una taula rodona sobre bones pràctiques en polítiques d’habitatge

La regidora d’Urbanisme explica com funciona la comissió mixta per prevenir i evitar els desnonamentsLa tercera tinent d’alcalde i regidora d’Urbanisme, Habitatge, Medi Ambient i Sostenibilitat, Montserrat Rodríguez, va participar ahir al matí a la “Jornada de reflexió per fer front a l’exclusió residencial. Pràctiques i propostes concretes que els ajuntaments estan duent a terme”, organitzada per la Federació de Municipis de Catalunya (FMC).
Concretament, Montserrat Rodríguez va intervenir en una taula on es presentaven les experiències de diversos ajuntaments que realitzen bones pràctiques en les polítiques d’habitatge municipal juntament amb Antoni Sorolla, gerent adjunt d’habitatge de l’àrea d’Habitat Urbà de l’Ajuntament de Barcelona; Lluïsa Melgares, regidora del Programa d’Usos del Temps, d’Habitatge i Ciutadania, Drets Civils i Polítiques de Gènere de l’Ajuntament de Terrassa; Joan Manau, tinent d’alcalde de l’àrea d’Urbanisme i Espai Públic de l’Ajuntament de Sabadell; i Victòria Pelegrín, tinent d'alcalde de l'àrea de Serveis a les Persones de l'Ajuntament de Tarragona. Moderava la taula Miguel Ángel Merino, tinent d’alcalde de l’Ajuntament de Sant Boi de Llobregat i vicepresident de la Comissió d’Habitatge de la Federació de Municipis de Catalunya.

 

La regidora va presentar l’experiència de Mataró amb la creació de la Comissió especial mixta per prevenir i evitar els desnonaments, que es va constituir el 17 de febrer i que ha elaborat protocols d’actuació perquè els diferents serveis municipals i entitats implicats puguin detectar, informar i, si s’escau, derivar cap a la intermediació, els casos concrets de famílies amb dificultats per pagar la hipoteca o el lloguer de l’habitatge.

 

Mataró és, juntament amb Terrassa i Sabadell, una ciutat capdavantera en la recerca d’acord amb els bancs en la creació de mecanismes per intentar evitar que famílies que no poden pagar l’hipoteca es quedin sense sostre.