Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Mataró posa l’accent en l’estalvi d’aigua coincidint amb el Dia Mundial del Medi Ambient

Escoltar

Mataró posa l’accent en l’estalvi d’aigua coincidint amb el Dia Mundial del Medi Ambient

L’Ajuntament programa activitats de sensibilització i distribueix mecanismes d’estalvi d’aigua

La regidora de Medi Ambient i Sostenibilitat, Montserrat Rodríguez, ha presentat aquest matí en roda de premsa la campanya de sensibilització “Mataró estalvia aigua”. La iniciativa es posa en marxa coincidint amb la celebració avui del Dia Mundial del Medi Ambient.

 

La campanya preveu diverses activitats, entre elles el lliurament als ciutadans de 570 jocs de mecanismes d’estalvi d’aigua per a les llars, consistents en tres mecanismes airejadors -reductors per les aixetes i un reductor de cabal per a la dutxa (també inclou una clau per facilitar la instal·lació i una bossa marcada per comprovar el volum d’aigua que t’estalvies mesurant abans i després de les instal·lacions). Aquests mecanismes es podran recollir gratuïtament fins al 15 de juny a la Casa Capell (passeig de l’Orfeó Mataroní, 15. Parc Central), de 9 a 14 h i de 17 a 21 h. Només cal que els ciutadans portin la factura d’Aigües de Mataró i responguin a un qüestionari senzill sobre els seus hàbits de consum.

 

Els dispositius per estalviar aigua també es podran recollir a la seu d’Aigües de Mataró (carrer de Pitàgores, 1-7), de dilluns a dijous de 8 a 17.30 h i divendres de 8 a 14.30 h; i a Mataró Ràdio (Centre Cívic Pla d’en Boet. Carrer de Juan Sebastián Elcano, 6, 1r pis), de dilluns a divendres de 9 a 14 h i de 16 a 19 h.

 

 

Altres activitats

 

A més, del 5 al 16 de juny tindran lloc a la Casa Capell una exposició, una sortida guiada i una xerrada sota la temàtica de l’estalvi d’aigua.

 

L’exposició “La nova cultura de l’aigua” explica què és la nova cultura de l’aigua i com s’han d’implicar la ciutadania i les administracions públiques en aquesta nova manera de resoldre les necessitats d’aigua sense fer mal als ecosistemes aquàtics, basada en els principis de la conservació, l’eficiència i l’equitat.

 

Avui 5 de juny, a les 19h també s’ha programat la xerrada “L’estalvi domèstic d’aigua” a càrrec d’Enric Coll, tècnic de medi ambient de la Diputació de Barcelona. Durant l’acte s’explicarà per què cal estalviar aigua ara, com entendre la factura de l’aigua, es presentaran diversos elements d’estalvi domèstic, i s’ensenyarà a instal·lar a les aixetes de casa l’equip de mecanismes d’estalvi.

 

Per últim, el dissabte 16 de juny tindrà lloc la sortida guiada “Secrets d’aigua”, que portarà els visitants per diversos punts de Mataró vinculats a la gestió de l’aigua, poc coneguts i sorprenents.

 

Les activitats són gratuïtes però tant la xerrada com la visita tenen places limitades i requereixen inscripció prèvia mitjançant el web municipal o per telèfon o correu electrònic adreçat a la Casa Capell (937582440 / casacapell@ajmataro.cat). Als participants a aquestes activitats se’ls lliurarà un exemplar de la “Guia per a l’estalvi d’aigua domèstica”. 

 

 

Calculadora de consums

 

La informació sobre la campanya està disponible al web municipal, dins de l’espai de sostenibilitat destinat a les activitats programades a la Casa Capell. En aquest espai digital també hi ha disponible una calculadora de consums d’aigua i la “Guia per l’estalvi d’aigua domèstica” en format electrònic per poder-la descarregar.

 

La campanya, organitzada per la Secció de Medi Ambient de l’Ajuntament de Mataró, s’emmarca en una iniciativa de l’Agència Catalana de l’Aigua (ACA) i la Diputació Barcelona, a través de la Xarxa de Ciutats i Pobles cap a la Sostenibilitat. També hi col·laboren Mataró Ràdio i Aigües de Mataró.