Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Mataró rebrà 300.000 € del fons FEDER per reurbanitzar el carrer de Cuba i la plaça de les Tereses

Escoltar

Mataró rebrà 300.000 € del fons FEDER per reurbanitzar el carrer de Cuba i la plaça de les Tereses

Les actuacions, previstes per al 2013-14, formen part del Pla d’Impuls ComercialL’Ajuntament rebrà una subvenció de 300.000 € del Fons Europeu de Desenvolupament Regional (FEDER) per al projecte titulat “Regeneració urbana del nou eix comercial de Mataró”, destinat bàsicament a la reurbanització del carrer de Cuba i els entorns de la plaça de les Tereses. Aquest projecte es complementa amb un conjunt d’actuacions de difusió i màrqueting incloses en el Pla d’Impuls Comercial que promocionarà la ciutat arran de la futura implantació d’El Corte Inglés.


 

El projecte ha estat seleccionat per la Generalitat, que és l’organisme que gestiona les peticions d’aquest fons europeu a Catalunya, en l’Eix 4 de la convocatòria FEDER 2007-2013, que correspon als projectes de desenvolupament local i urbà.

 

La resolució va ser aprovada per la Direcció General d’Administració Local de la Generalitat i se'n va donar compte a la darera Comissió Municipal Informativa de Serveis Territorials i Via Pública.

 

La subvenció del FEDER representa el 50 % del projecte, pressupostat en 600.000 € IVA inclòs, dels quals 500.000 € corresponen a les intervencions urbanístiques. L’Ajuntament preveu que les actuacions es puguin dur a terme entre el quart trimestre de 2013 i el tercer trimestre de 2014.

  

 

Actuacions incloses al projecte

 

El projecte “Regeneració urbana del nou eix comercial de Mataró” inclou les següents actuacions:

 

Reurbanització del carrer de Cuba: l’objectiu és transformar el carrer en un eix cívic i comercial pavimentat a un sol nivell. El vial té una amplada de 7 m i actualment té dues voreres d’1 m cadascuna. Es preveu la substitució de la xarxa de clavegueram, el canvi de paviments, la instal·lació de nou enllumenat i la retirada o condicionament de les línies aèries de telefonia i electricitat.

 

Reurbanització dels entorns de la plaça de les Tereses: es volen ampliar diferents trams de les voreres per garantir la continuïtat dels recorreguts dels vianants per l’eix format pels carrers de Sant Benet i Sant Josep amb el centre de la ciutat. En concret, s’ampliarà la vorera del costat de llevant seguint amb el traçat del carrer de Santa Teresa per potenciar el caràcter comercial d’aquest carrer i millorar la zona de parades de transport públic existents. També es substituiran els paviments del carrer de Sant Benet entre el carrer de la Concepció i el Torrent, i es construirà la vorera del costat mar de la plaça entre les rampes de l’aparcament soterrat, on hi ha l’aparcament de motocicletes.

 

Pla d’informació-accessibilitat: es proposa instal·lar senyalització específica per a vianants, tant vertical com horitzontal, dels punts d’interès de la ciutat i zones comercials.

 

Pla de comunicació: el projecte preveu fer una campanya de difusió adreçada als residents del Maresme, Vallès Oriental, Barcelonès nord i sud de la Selva.

 

D’altra banda, l’Ajuntament també té previst actuar a la plaça de Cuba per connectar amb llambordí des del carrer d’Unió fins al carrer de Palmerola, seguint la línia de circulació dels vehicles.

 

 

Preparar l’arribada d’El Corte Inglés

 

El projecte forma part del Pla d’Impuls Comercial, que pretén configurar un nou pol comercial de màxima competitivitat i capacitat d’atracció de despesa, que s’integri en la trama comercial preexistent, conformant un únic eix comercial continu.

 

El pla inclou més de 100 accions o projectes que tindran la seva culminació l’últim trimestre del 2014 amb l’obertura del Corte Inglés.

 

Dins d’aquest context, el projecte pretén:

 

- Donar resposta als nous requeriments que la nova activitat comercial exigirà a la vialitat, als espais verds, al subministrament energètic, a la neteja i a la recollida de residus i a les telecomunicacions, etc.

 

- Definir i desenvolupar estratègies que posin el valor els actius que Mataró pot oferir: comerç de qualitat, serveis, oci, patrimoni arquitectònic, mar i platja, etc.

 

- Reactivar l’economia afavorint l’activitat i promovent la consolidació i creació de nous llocs de treball.