Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Mataró repensa la gestió de Can Xalant per procurar-ne la seva viabilitat

Escoltar

Mataró repensa la gestió de Can Xalant per procurar-ne la seva viabilitat

L’Ajuntament reitera el compromís amb aquest centre de creació i pensament contemporani membre de la xarxa pública d’arts visuals

El context econòmic i el reajustament del pressupost del 2013 ha obligat l’Ajuntament de Mataró a replantejar amb urgència el model de gestió de Can Xalant per tal de garantir-ne la viabilitat, tot refermant el compromís amb aquest equipament territorial de la xarxa pública d’arts visuals de Catalunya. Una de les primeres decisions que s’han hagut de prendre ha estat no mantenir l’externalització de la gestió del projecte, que des de l’any de la seva obertura ha portat l’empresa cultural Trànsit i que expira enguany.


 

La intenció de l’Ajuntament passa per intentar mantenir el projecte de manera més sostenible. En tot cas la configuració d’aquesta nova etapa anirà lligada també a l’aportació anual del Departament de Cultura de la Generalitat de Catalunya.

 

Nascut l’any 2006, Can Xalant ha ofert una important tasca de suport a la creació, la producció i el pensament en l’àmbit de l’art contemporani i ha acollit projectes d’intercanvi internacionals amb artistes d’arreu de món. Artistes mataronins també han pogut mostrar la seva feina a l’estranger gràcies al centre. A més, Can Xalant ha ofert molts seminaris i cursos en els diferents àmbits de les arts visuals que han servit per formar joves artistes de Mataró i de la comarca.