Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Ocitur 2012 arrenca amb una conferència sobre la implantació de la taxa turística

Escoltar

Ocitur 2012 arrenca amb una conferència sobre la implantació de la taxa turística

El congrés aborda fins divendres el futur del sector turístic amb experts i professionals del sector

 


La inauguració oficial i una conferència sobre la taxa turística ha servit avui al matí per donar el tret de sortida al TecnoCampus al primer Congrés d'Oci i Turisme a Catalunya “Ocitur 2012”. Durant la inauguració, el president de la Fundació TecnoCampus Mataró-Maresme, Miquel Rey, ha dit que la celebració del congrés al TecnoCampus té molt de sentit perquè el turisme és un sector en creixement al país, alhora que és important a la comarca, on pot ser-ho encara més. Miquel Rey ha recordat que el sector turístic no ha sigut prou important a la capital del Maresme, però ha considerat que ho ha de ser.


 


La subdirectora general de Programació Turística de la Generalitat, Carme Rubió, ha avançat que el 2011 es va tancar positivament pel fa al creixement del sector i que el pronòstic per al 2012 és positiu malgrat el context de crisi.

 

El vicerector de la Universitat Pompeu, Fabra Daniel Serra, i la vicepresidenta primera del Consell Comarcal del Maresme, Marisa Ferreras, han destacat així mateix la importància d’espais de debat sobre el sector com l’”Ocitur 2012”.

 

La primera gran temàtica de l’esdeveniment ha estat la taxa turística, amb la conferència a càrrec del catedràtic d’Hisenda Pública de la Universitat de Barcelona Joaquim Solé Vilanova. Aquest expert ha apuntat que la taxa no representarà cap factor de distorsió de la competència entre destins per molt que s’implanti en un primer moment només a Catalunya, i en canvi ha vaticinat que pot representar un cert alleugement pels municipis turístics. Ha reclamat, no obstant, que l’administració sigui transparent sobre la destinació dels ingressos que se n’obtindran, i que parcialment s’han de dedicar a inversions en el propi sector. “D’aquesta manera els professionals poden acabar veient la taxa com una solució per garantir inversions per part de les administracions”, ha apuntat Solé Vilanova.

 

Els 262 inscrits per participar en les diverses sessions del congrés, que es distribueixen en catorze taules on es presentaran comunicacions (generalment treballs de recerca) i sis taules rodones de debat, continuaran les sessions fins al divendres, en què tindrà lloc la cloenda, a les 17h, a la Sala de Graus del TecnoCampus Mataró-Maresme.