Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Cultura presenta L’Escola de l’espectador

Escoltar

Cultura presenta L’Escola de l’espectador

Aglutina els projectes formatius d’arts escèniques de la ciutat

L’Escola de l’espectador és un projecte que neix per aglutinar el treball formatiu que es fa en els centres escolars i a l’Aula de Teatre en l’àmbit de les arts escèniques. La presentació ha anat a càrrec del regidor de Cultura, Joaquim Fernàndez, i de la directora de l’Aula de Teatre, Cristina Navarro.


 

Una de les prioritats de la Direcció de Cultura de l’Ajuntament és la formació del públic de totes les edats, posant una especial atenció en els joves, implicant-ne els centres educatius de la ciutat. El resultat dels processos de formació es presenten al públic en general, amb la voluntat de mostrar el fruit del treball realitzat a través de diferents projectes. És el cas de projectes ja consolidats a la ciutat com ara la Mostra de teatre a les escoles, la Mostra de teatre als instituts, Cantània, els monogràfics d’estiu de l’Aula de Teatre, Musiquetes-canten els més xics i la novetat d’enguany: Tots dansen.

 

 

Mostres de teatre a les escoles i als instituts

 

Les direccions d’Ensenyament i de Cultura, amb el suport del Centre de Recursos Pedagògics, treballen una vegada més en un projecte de ciutat: La Mostra de teatre a les escoles i la Mostra de teatre als instituts. La Mostra de teatre a les escoles arriba a la tercera edició i portarà als alumnes de cicle superior de les escoles Camí del Mig, Cor de Maria, Josep Montserrat i Torre Llauder a actuar a l’Institut Miquel Biada del 30 d’abril al 3 de maig per presentar el treball realitzat durant el curs. Enguany els centres han treballat en els processos de creació. Del 7 a l’11 de maig el Teatre Monumental acollirà la 13à edició de la Mostra de teatre als instituts. Enguany els alumnes dels instituts Alexandre Satorras, Damià Campeny, Miquel Biada, Thos i Codina, Puig i Cadafalch i Pla d’en Boet s’han centrat en autors del segle XX i han estat assessorats per la directora teatral Magda Puyo.

 

 

Cantània, Musiquetes i Tots dansen

 

Més de 800 alumnes de 22 escoles de la ciutat participaran els dies 25 i 26 de maig a l’11a edició de Cantània. Aquest projecte de formació musical iniciat per l’Auditori de Barcelona on els estudiants de 5è de primària de les escoles treballen una cantata conjunta durant tot el curs lectiu. La cantata d’enguany, sota el títol d’ “ha passat un àngel”, ha estat composada per Mariona Vila i escrita per Guillem Clua. Elisenda Carrasco, Josep Prats i Oriol Castanyer són els encarregats de dirigir els alumnes mataronins acompanyats de l’orquestra de l’Auditori de Barcelona en els quatre concerts que es faran al Teatre Monumental.

 

Els alumnes de les escoles El Turó, Maria Mercè Marçal, Angeleta Ferrer, Germanes Bertomeu, Marta Mata, Rocafonda i GEM han treballat durant tot el curs en el projecte Musiquetes-canten els més xics. Dilluns 27 maig a les 11 h i a les 16 h al Teatre Monumental es podrà veure els dos concert de la 5a edició d’aquest projecte pedagògic de la Xarxa de Cases de la Música de Catalunya per introduir als alumnes de primària al món de la música a partir del descobriment i del treball de cançons populars. La cantata ha estat dissenyada i adaptada per Helena Casas i gira a l’entorn d’una ràdio imaginària, Ràdio Allioli.

 

Dissabte 18 de maig a les 19.30 h s’estrenarà un nou projecte, Tots dansen. És un projecte participat pel Mercat de les Flors en col·laboració amb la Xarxa Transversal on s’introdueix, es promou i es dóna a conèixer la dansa contemporània a partir de les coreografies que Sebastian García Ferrero ha dissenyat especialment per a l’ocasió. En aquesta primera edició hi participen els alumnes de 4rt d’ESO dels instituts Puig i Cadafalch, Satorras i Thos i Codina.

 

 

Monogràfics d’estiu

 

L’Aula de Teatre de Mataró ofereix un any més una possibilitat de formació intensiva en les arts escèniques aquest estiu amb els monogràfics. Hi ha cursos especialitzats per a diverses inquietuds i nivells, i cursos d’aproximació al fet teatral oberts a tothom. Les matriculacions es fan a l’Aula de Teatre del 6 al 31 de maig (de dilluns a divendres de 18 a 21 h).