Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

El TecnoCampus acull un congrés estatal que debatrà com combatre les plagues amb insectes

Escoltar

El TecnoCampus acull un congrés estatal que debatrà com combatre les plagues amb insectes

Tindrà lloc del 21 al 25 d'octubre i reunirà 200 experts en entomologia

El TecnoCampus acollirà entre els dies 21 i 25 d’octubre el VIII Congrés d’Entomologia Aplicada, que s’ha presentat avui en roda de premsa. El president de la Fundació TecnoCampus, Miquel Rey, ha destacat que aquest congrés, que organitzen l’IRTA i la Universitat Autònoma de Barcelona, reunirà més de 200 experts d’arreu de l’Estat i de països com Portugal, França o Alemanya. Servirà per debatre, entre altres qüestions, com es poden combatre les plagues gràcies als insectes que són els seus depredadors naturals.

 

La investigadora de l’IRTA, Judit Arnó, presidenta del comitè organitzador del congrés, ha apuntat que “l’entomologia aplicada té un gran camp de treball en el control de plagues, ja que per les directives europees i per les demandes del mercat, es torna a buscar solucions de control que no passin pels productes agroquímics, que si bé tenen la seva utilitat, no són l’única via per resoldre aquests problemes”.

 

El president del comitè científic del congrés, Jordi Riudavets, també de l’IRTA, ha afegit que hi haurà sessions dedicades a diversos tipus de plagues que afecten cultius de tota mena i conreus emmagatzemats. En aquest sentit s’ha mostrat un corc amb el qual es treballa en les dependències de l’IRTA a Cabrils que afecta l’arròs quan és als magatzems. “Hi ha treballs en marxa que intenten avançar-se a l’evolució de les plagues que ens vindran els propers anys pel canvi climàtic i pels transports derivats d’una economia global”, ha assenyalat.

 

La que se celebrarà al TecnoCampus és la vuitena edició d’un congrés estatal de caràcter bianual que anteriorment només s’havia celebrat un cop a Catalunya: l’any 1997, a Lleida. Si bé és un fòrum eminentment científic en què es presenten comunicacions, hi haurà un espai també per a la transferència del coneixement: concretament, la sessió del dimarts dia 22 a la tarda serà oberta a empreses i persones interessades a conèixer les aplicacions dels darrers descobriments d’entomologia aplicada a l’agricultura i al manteniment de parc i jardins, entre altres espais.