Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

El trajecte Mataró-Barcelona en vehicle privat és tres vegades més car que en autobús

Escoltar

El trajecte Mataró-Barcelona en vehicle privat és tres vegades més car que en autobús

Segons un estudi de costos fet públic durant la Setmana de la Mobilitat

La regidora de Via Pública i Obres, Núria Calpe, i el president de Moventis, Miquel Martí, han presidit aquest migdia una acció de sensibilització per conscienciar els ciutadans sobre els beneficis econòmics i mediambientals d’utilitzar l’autobús. L’acte, emmarcat en la Setmana de la Mobilitat Sostenible i Segura, ha servit per fer públic un estudi de costos comparatiu entre l’autobús i el transport privat en el trajecte Mataró-Barcelona.

 

Les dades han estat exposades a l’Espai Firal del Parc Central, en un plafó instal·lat en un autobús articulat de l’Empresa Casas, que forma part del grup Moventis. Sota el lema “Utilitza el bus cada dia i el cotxe amb el cap”, l’estudi conclou que el viatge en autobús (amb una T-10 de 3 zones) té un cost de 2,64 €, mentre que el mateix trajecte en cotxe suposa una despesa de 6,14 €, tenint en compte els costos mínims de carburant, manteniment i peatge, i sense considerar l’aparcament. D’aquesta manera, per fer rendible el viatge en cotxe privat és necessari que l’ocupin un mínim de 3 persones.

 

A l’Espai Firal s’han pogut veure també aquest matí desenes de vehicles estacionats, en un exercici de comparació visual de l’espai físic que ocupa a la carretera un autobús (de 73 places) respecte als cotxes. 

 

 

Més actes el cap de setmana

 

Els actes de la Setmana de la Mobilitat Sostenible i Segura a Mataró tindran continuïtat durant el proper cap de setmana. Així, demà dissabte 28 de setembre, a les 10 h, es farà a la Casa Capell el taller d’ acústica urbana “Els sons (de cada dia) de la nostra vida - No me’ls puc treure del cap!”. També s’impartiran durant tot el dia classes de manteniment i equipació de la bicicleta i es podran provar bicicletes elèctriques i plegables a l’establiment Decathlon. Per la seva part, Mataró Bus regalarà fundes per a targetes de bus als usuaris del transport urbà.

 

Per últim, diumenge 29 de 10 a 14 h, tothom que vulgui podrà fer dues rutes audioguiades per Mataró, la ruta Comercial i la Patrimonial, amb sortida des de l’Ajuntament.