Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Els ciutadans ja poden fer servir el WhatsApp per comunicar-se amb l’Ajuntament

Escoltar

Els ciutadans ja poden fer servir el WhatsApp per comunicar-se amb l’Ajuntament

El nou canal d’atenció ciutadana s’atén des de la plataforma telefònica 010 i des d’avui s’hi poden fer alguns tràmits, com demanar un volant de padró

L’Ajuntament de Mataró ha posat en marxa aquesta setmana un nou canal d’atenció ciutadana a través de WhatsApp, una aplicació de missatgeria que permet enviar i rebre missatges escrits o imatges des del telèfon mòbil intel·ligent sense haver de pagar per l’SMS.


 

El nou sistema està integrat al Servei d’Atenció Ciutadana i s’atén des de la plataforma telefònica 010. Qualsevol usuari d’un telèfon intel·ligent (smartphone) s’hi pot connectar a través del número 606 61 43 07.

 

El WhatsApp de l’Ajuntament està operatiu en el mateix horari que la plataforma telefònica 010: de dilluns a divendres, de 8 del matí a 7 de la tarda, de manera ininterrompuda.WhatsApp està disponible actualment per a iPhone, BlackBerry, Windows Phone, Android i Nokia. El sistema fa servir el pla de dades que ja té l’usuari contractat per a Internet i, per tant, no hi ha cost addicional per enviar i rebre missatges.

 

 

Informació, incidències i alguns tràmits, com els volants de padró

 

A través del WhatsApp els ciutadans poden demanar informació de l’Ajuntament i del municipi, així com comunicar incidències, adjuntant, si ho creuen convenient, fotografies, imatges geolocalitzades o vídeos, que seran derivats als serveis municipals responsables d’atendre-les. En funció de la tipologia de sol·licitud la resposta serà realitzada a través del mateix WhatsApp, o bé a través d’una trucada telefònica o altres sistemes de comunicació. En aquests moments també es poden realitzar alguns tràmits com per exemple demanar un volant de padró, sempre que es faciliti el nom i DNI del titular.

 

Aquest canal s’afegeix als canals que l’Ajuntament ja té a disposició dels ciutadans de Mataró com són el Servei d’Atenció Telefònica 010, el telèfon de Civisme 900 859 009, el telèfon de la Gent Gran 93 702 50 00 o la Bústia ciutadana a través del web www.mataro.cat.

 

El WhatsApp és una manera més àgil i innovadora de relacionar-se amb els ciutadans, com també ho són els canals oberts en les xarxes socials Twitter (@matarocat), Facebook (www.facebook.com/mataro.cat) o YouTube ( www.youtube.com/ajuntamentdemataro).