Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Els mataronins interessats a participar en l’activitat municipal es poden inscriure al Registre Ciutadà

Escoltar

Els mataronins interessats a participar en l’activitat municipal es poden inscriure al Registre Ciutadà

Rebran informació dels projectes del seu territori o àmbits d’interès

L’Ajuntament de Mataró ha posat en marxa el Registre Ciutadà. Es tracta d’una nova eina de participació que permet a tots els ciutadans que hi estiguin interessats rebre informació sobre els projectes d’un territori concret o àmbits d’interès.

 

El Registre recollirà les dades de les persones que manifestin el seu interès per estar informades de l’activitat municipal i per participar en els òrgans i processos que l’Ajuntament porti a terme. La inscripció té caràcter voluntari i gratuït.

 

La creació del Registre Ciutadà està prevista en el Reglament de Participació Ciutadana, aprovat el passat mes de desembre, per tal de fomentar la implicació d’un major nombre de ciutadans a títol individual, de diferents edats, orígens i sectors professionals, en els assumptes públics del municipi. El Ple d'abril va aprovar definitivament el Reglament de funcionament del Registre Ciutadà.

 

 

Funcionament

 

Es poden inscriure en el Registre Ciutadà aquelles persones més grans de 16 anys empadronades a Mataró o que acreditin desenvolupar la seva activitat professional a la ciutat.

 

Les persones inscrites rebran una Guia de participació de Mataró on es recullen els principals aspectes que regula el Reglament de Participació Ciutadana i els canals que es poden utilitzar per implicar-se en el dia a dia de la ciutat. També obtindran informació continuada dels projectes que es desenvolupin en els àmbits (mobilitat, urbanisme, dona, gent gran,...) o territoris (barris o sector de la ciutat) que hagin marcat del seu interès. A més, quan l’Ajuntament iniciï algun tipus de procés participatiu s’hi adreçarà per informar-les i motivar la seva implicació en el procés. Els inscrits també podran formar part d’altres òrgans de participació com consells territorials, taules o grups de treball que es creïn.

 

Les persones inscrites seran susceptibles de cobrir les places adscrites a ciutadans a títol individual. S’escollirà un ciutadà per cada 3.500 habitants del territori, tot i que en cada consell hi participaran un màxim de 8 ciutadans i un mínim de 4. S’escolliran de manera aleatòria cada 4 anys coincidint amb la meitat del mandat. Als escollits per formar part d’un consell territorial se’ls impartirà una sessió formativa sobre el funcionament i característiques dels consells de participació.