Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Joan Pera farà el Pregó dels Tres Tombs

Escoltar

Joan Pera farà el Pregó dels Tres Tombs

L’acte suposa l’inici del calendari català de la festivitat de Sant Antoni Abad

L’actor mataroní Joan Pera serà la personalitat encarregada de fer el Pregó d’inici dels Tres Tombs a Catalunya el proper dilluns 7 de gener. L’acte serà presidit per l’alcalde, Joan Mora, i la presidenta de la Federació Catalana dels Tres Tombs, Tània Guasch. Una representació institucional i la bandera de cada poble participant al calendari del cicle festiu de Sant Antoni a Catalunya seran presents a l’acte que es farà a les 20 h a la Sala d’actes de Can Palauet.


 

El Pregó dóna el tret de sortida als actes del calendari de Tres Tombs que comença el 12 de gener a l’Hospitalet de Llobregat i que, després de recórrer més de 70 poblacions catalanes, acabarà amb la gran trobada d’àmbit nacional a Mataró, la XVI Trobada de la Federació Catalana dels Tres Tombs 2013, el dia 5 de maig.

 

Extraordinàriament, el 2013 els Tres Tombs de la ciutat no se celebraran durant el mes de gener, sinó que tindran lloc el mateix 5 de maig. Aquest dia més de 100 carros i prop de 200 cavalls de diferents punts de Catalunya es reuniran a Mataró per celebrar aquesta festivitat. Els integrants de la comitiva passaran per carrers de diferents barris, en un recorregut ampliat respecte a l’habitual. Durant el cap de setmana, el 4 i 5 de maig, hi haurà diferents activitats relacionades amb la festivitat dels Tres Tombs.