Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

L’Ajuntament assigna més de 350 mil euros a 16 projectes de cooperació i a campanyes de sensibilització

Escoltar

L’Ajuntament assigna més de 350 mil euros a 16 projectes de cooperació i a campanyes de sensibilització

Les ajudes les canalitza el Fons Català de Cooperació al Desenvolupament

L’Ajuntament destina 350.437,37 € per a projectes de cooperació internacional, campanyes de sensibilització i convenis durant l’any 2013. Del pressupost total, 282.878,54 € s’assignen a 16 projectes de cooperació al desenvolupament promoguts per entitats ciutadanes a través del Fons Català de Cooperació al Desenvolupament en el marc d’un conveni de col·laboració.
A més, es destinen 22.500,00 € a convenis amb entitats de la ciutat per portar a terme campanyes de sensibilització i 27.734,35 € per organitzar diferents actes com conferències i la Nit de la Solidaritat, entre d’altres. La resta dels diners es manté per subvencionar campanyes d'emergència que puguin sorgir. Si no és així, a finals d’any es reparteixen en projectes de cooperació.

 Projectes subvencionats a través del Fons Català de Cooperació

 

A través del Fons Català se subvencionen prioritzant els projectes promoguts per entitats de la ciutat i altres promoguts directament pel Fons. La llista completa dels projectes subvencionats és la següent:

 

. Mèxic: “Dones de MUSA caminant cal al bon viure de les seves famílies i comunitats” Fundació Grup Tercer Món / La Selva / MUSA. Organización de Mujeres de la Unión de Ejidos de la Selva. 27.500,22 €.

 

. Perú: “Construcció d’un local polivalent: formació i sosteniment de residències”. Associació d’Amics del Bisbe Joan Godayol / Associació Musuq Illary. 48.235,00 €.

 

. Índia: “Programa d’activitats pel desenvolupament sostenible i d’autogestió del Centre d’Acollida de Koilankuntla ”. Haribala / Associació de Voluntaris de Kurnool. 14.770,09 €.

 

. Senegal: “Construcció d’un pou, distribució d’aigua i producció hortícola a Sandaga”. Associació Sandaga. 10.000,00 €.

 

. Nicaragua: “Talleres del Boris”. Casa Comunal Boris Vega. Col·lectiu de Teatre EPMA. 34.749,67 €.

 

. Guatemala: “Enfortiment dels mecanismes de promoció, protecció i defensa del treball digne a Guatemala”. Fundació Pau i Solidaritat. 2.000,00 €.

 

. El Salvador: “Escola per al treball decent del Salvador”. Sindicalistes Solidaris-Fundació Josep Comaposada. 2.000,00 €.

 

. Índia: “Millora en la gestió i aprofitament dels recursos hídrics a la comunitat de Collapli Tenda, Kadari”. Fundación Vicente Ferrer. 27.585,25 €.

 

. República Dominicana: “Desenvolupament local de la comunitat rural Los Guineos”. Associació Amics de la República Dominicana. 38.841,30 €.

 

. Guinea Conakry: “Moi Aussi! Una proposta de formació, més enllà de l’analfabetisme, per assegurar l’accés a activitats productives per a cinc grups de dones de la zona rural d’Ouème-Plateau”. VOLS-Voluntariat Solidari Mataró. 10.789,87 €.

 

. Equador: “Cafè, cacau i cítrics sota els arbres dels camperols de la vall del riu Yacuambi (CAFCACIT)”. Creu Roja Mataró. 26.947,86 €.

 

. Nicaragua: “Centre de desenvolupament integral per a persones amb discapacitat a Masaya”. Fundació El Maresme. 25.000,00 €.

 

. Catalunya – Llatinoamèrica: ”Agenda llatinoamericana Mundial 2014. Projecte de campanya 2013”. Comissió de l’Agenda Llatinoamericana Mundial. 7.000,00 €.

 

. Gàmbia: “Enfortiment dels agents locals de la regió Upper River, Basse”. Fons Català de Cooperació al Desenvolupament. 1.982,61 €.

 

. Marroc: “Suport a la participació de la dona en la governança local a través de la creació i la posada en funcionament de les comissions de paritat i d’igualtat d’oportunitats als municipis rurals de la regió de Tànger-Tetuan”. Fons Català de Cooperació al Desenvolupament. 2.176,67 €.

 

. Senegal: “Assistències tècniques a Oussouye, proposta de formació a Senegal i accions de sensibilització a Catalunya”. Fons Català de Cooperació al Desenvolupament. 3.300,00 €.