Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

L’Ajuntament se suma a la campanya d’emergència per combatre la crisi humanitària dels camps de refugiats sahrauís de Tindouf

Escoltar

L’Ajuntament se suma a la campanya d’emergència per combatre la crisi humanitària dels camps de refugiats sahrauís de Tindouf

L’Ajuntament farà una aportació de 5.171 € a la campanya d’emergència “2509 Resposta a la crisi humanitària als campaments de refugiats sahrauís de Tindouf (Algèria)” a través del Fons Català de Cooperació al Desenvolupament.


 

Els campaments de refugiats sahrauís estan sotmesos a una total dependència alimentària que depèn de donats internacionals i d’altres d’àmbit més local. Les disminucions de les aportacions a l’ajuda d’emergència fan que cada vegada més no es pugui garantir una aportació calòrica mínima diària per als més de 15.000 refugiats d’aquests campaments, la majoria infants. Aquesta situació es complica a mesura que la inseguretat augmenta a Mali i s’expandeix per tota la subregió.

 

La donació de l’Ajuntament procedeix de l’import descomptat a les nòmines dels treballadors de l’Ajuntament amb motiu de la vaga del passat 14 de novembre. Segons el Conveni dels treballadors de l’Ajuntament de Mataró aquests diners es donen a fins socials, en aquest cas el 50 % s’han destinat a ajuts individualitzats o d’urgència de Benestar Social i l’altre 50 % al Fons Català de Cooperació al Desenvolupament.

 

L’aportació econòmica s’emmarca en el Pla Director de Solidaritat i Cooperació al Desenvolupament que recull el compromís de l’Ajuntament de Mataró a canalitzar la voluntat de la ciutadania per col·laborar en situacions d’emergència humanitària per mitjà del Fons Català de Cooperació al Desenvolupament o d’alguna agència internacional d’ajuda humanitària, seguint les recomanacions del Comitè Català d’Emergències per a cada cas específic.