Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

La plaça de Santa Maria tindrà de nou contenidors en superfície

Escoltar

La plaça de Santa Maria tindrà de nou contenidors en superfície

Els soterrats es trauran en els propers dies i es reposarà el paviment

L’Ajuntament eliminarà la setmana que ve l’àrea de contenidors soterrats de la plaça de Santa Maria, davant de la basílica, i la substituirà per contenidors en superfície. La nova àrea d’aportació de residus s’ubicarà al racó de la plaça que fa cantonada amb el carrer de Santa Maria.

 

La Comissió Territorial del Patrimoni Cultural de Barcelona, de la Generalitat, va aprovar el passat febrer el projecte d’eliminació dels contenidors soterrats presentat per l’Ajuntament després de considerar que la ubicació i aspecte dels mateixos vulnera la Llei 9/1993 del patrimoni cultural català i que cal resituar-los en un lloc que no incideixi en la contemplació de l’Església de Santa Maria. La Generalitat tancava així una qüestió iniciada al 2011, arran d’una denúncia presentada pel grup municipal de CiU, llavors a l’oposició. També el Consell Municipal del Patrimoni Arquitectònic i Ambiental de Mataró es va pronunciar al gener de 2012 a favor de la retirada tant d’aquests contenidors com d’altres àrees soterrades del centre històric.

 

L’Ajuntament va consensuar fa mesos amb els veïns de la zona la restitució dels contenidors en superfície a la mateixa plaça, però retirats respecte a les vistes de la basílica.

 

 

Els soterrats, fins al 22 d’abril

 

Les obres a realitzar consisteixen en la retirada dels contenidors i la reposició del paviment de la plaça. Els treballs, que seran executats per personal del Servei d’Espais Públics de l’Ajuntament, estan valorats en 6.400 € (IVA inclòs) i es preveu que estiguin enllestits en el termini d’una setmana. A banda d’aquest pressupost, l’Ajuntament ha adquirit els nous contenidors en superfície, que estan valorats en 8.353,80 €.

 

Els contenidors soterrats només es podran utilitzar fins al dilluns 22 d’abril. A partir d’aquesta data, els veïns hauran de dipositar els residus als nous contenidors en superfície.