Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

La Policia Local de Mataró celebra el seu dia amb un acte presidit pel conseller Ramon Espadaler i l’alcalde

Escoltar

La Policia Local de Mataró celebra el seu dia amb un acte presidit pel conseller Ramon Espadaler i l’alcalde

Es lliuren les medalles al mèrit professional i la permanència en el servei entre altres guardons i felicitacions

El conseller d’Interior de la Generalitat de Catalunya, Ramon Espadaler, i l’alcalde, Joan Mora, han presidit avui l’acte amb motiu del Dia de la Policia Local de Mataró, que ha tingut lloc a l’auditori del TecnoCampus.

 

També hi han assistit la segona tinenta d’alcalde i regidora de Via Pública, Núria Calpe; l’intendent major en cap de la Policia Local de Mataró, Mateo Sánchez; i diferents regidors del consistori.

 

L’acte ha inclòs la presentació pública del Mapa d’actuació de la Policia Local de Mataró, que ja es pot consultar al web municipal. D’altra banda, el Dia de la Policia Local té lloc el tradicional lliurament de medalles al mèrit professional i reconeixements públics a aquelles persones que hagin destacat per la seva actuació i/o col·laboració en l’àmbit de la seguretat pública o bé pels anys de servei desenvolupats al cos.

 

En la cloenda, l’alcalde ha agraït l’esforç i dedicació dels policies en temps difícils, mentre que el conseller ha fet una crida a continuar avançant en la coordinació dels cossos policials.

 

 

Medalles al mèrit professional

 

Enguany, s’han atorgat 2 medalles al mèrit professional de primera categoria, que corresponen a persones que no pertanyen al cos de Policia Local:

 

- Lluís Silva Mascuñana, cap de la Policia Local de Sant Andreu de Llavaneres

- Jordi Comas Garcia, administratiu de l’Ajuntament de Mataró.

 

Així mateix s’ha lliurat 1 medalla professional de segona categoria, condecoració que s’atorga a membres del propi cos, a l’agent Luís Poderoso Marina.

 

També corresponia aquest any el lliurament de medalles de permanència de 1a categoria, distintiu verd, a 7 membres del cos, amb motiu dels 25 anys de servei: Juan Manuel García Moyano, Juana Valera Jodar, Antonio Pavón Murcia, José Manuel González Piris, Manuel Maldonado Lirola, Juan Antonio Martín Fernández i Manuel Carlos Aragón Cuesta.

 

 

Plaques commemoratives, reconeixements i felicitacions

 

A banda de les condecoracions, s’ha atorgat reconeixement i felicitació pública a 5 persones que no pertanyen a la Policia Local de Mataró i a 12 membres del cos.

 

Els primers són Santiago de Arcos Milà, coordinador de l’Oficina provincial de Barcelona de la Creu Roja; Ricardo Baró Rey, ex cap del Servei de Medi Ambient de l’Ajuntament de Mataró; Carlota Dicenta Mira, cap de Protecció Civil de l’Ajuntament de Mataró; Rogelio Moreno García Fernández, agent de la Policia Nacional; i Jordi Boix Bellsola, sergent del Cos de Mossos d’Esquadra.

 

Els membres de la Policia Local de Mataró reconeguts per les seves actuacions policials són Albert Gómez Soteras, José Luís Castro Batista, Manuel Fernández Pérez, Albert Coll Álvarez, Juan José Bellido Rodríguez, Juan Pablo Reguero García, José Manuel San Agustín Loscertales, Antonio Álvarez Requena, Patricio Ortigosa Pacheco, Luís M. Moreno Botella, Juan Quintero Aragón i Rafael Muñoz Martínez.

 

També s’han lliurat plaques commemoratives a l’agent emèrit 149, José A. Ramírez García; a l’agent emèrit 159, Pedro Garzón Roncero; i a l’agent emèrit 160, Francisco Molina Gil. I s’ha recordat, amb motiu de la seva defunció, els agents Ramon Ros i Gasset, i Mercè Serra i Pulles.

 

 

Guardons esportius

 

Per últim, s’han lliurat els guardons dels campionats esportius que la Policia Local de Mataró ha organitzat aquest mes, i que han comptat amb la participació de policies dels diferents cossos que intervenen al territori, així membres del cos de Bombers.

 

En la modalitat de futbol 7 s’han lliurat premis al primer classificat (equip de la Policia Local de Sant Vicenç de Montalt), segon classificat (equip del Cos de Mossos d’Esquadra de l’ABP de Premià de Mar), i tercer classificat (equip de la Policia Local de Granollers).

 

En el campionat de pàdel els premis han estat per l’equip format per David Garcia, dels Mossos d’Esquadra, i Javier Hermoso, de la Policia Local de Canet de Mar (primer classificat), i per l’equip format per Roberto Juste, de la Policia Local de Cabrera de Mar, i Francesc Illa, de Mossos d’Esquadra (segon classificat).

 

En el campionat de tir interprofessional, els premiats han estat José Farelo, agent de la Policia Local de Sant Vicenç de Montalt (primer classificat); Juan Manuel García Moyano, sostinspector de la Policia Local de Mataró (segon classificat), i Juan Francisco Nieto Quesada, inspector de la Policia Local de Mataró (tercer classificat).

 

També s’ha lliurat una placa d’agraïment als agents de la Policia Local de Mataró que van organitzar una màster class dedicada a defensa, control i arrest: José Luís Castro Batista i Javier Joya Ponce.