Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Les Onzenes Jornades de Salut i Alimentació giren a l’entorn de les intoleràncies i les al·lèrgies al menjar

Escoltar

Les Onzenes Jornades de Salut i Alimentació giren a l’entorn de les intoleràncies i les al·lèrgies al menjar

El 16 d’octubre és el Dia Mundial de l’Alimentació

El mes d’octubre a Mataró és el mes de la Salut i l’Alimentació. Amb motiu de la celebració del Dia Mundial de l’Alimentació, el proper 16 d’octubre, Mataró ha programat tot un seguit d’activitats per promoure una alimentació saludable i la pràctica regular d’algun tipus d’activitat física. Les Onzenes Jornades de Salut i Alimentació s’han vehiculat a l’entorn de les problemàtiques que poden sorgir quan es pateix alguna intolerància o al·lèrgia a un o més aliments.


 

El programa ha començat avui a les 9 del matí amb la Diada de germanor de la gent gran, per promoure l’exercici físic adaptat al col·lectiu de la gent gran en l’entorn urbà, i a les 15.30 h hi haurà una caminada, A peu fem salut!, d’una hora de durada amb el punt de sortida i d’arribada al CAP Maresme (Camí del Mig, 36).

 

Les activitats del programa també inclouen xerrades, tallers, una caminada i una conferència que giraran a l’entorn de les intoleràncies i les al·lèrgies alimentàries amb l’objectiu de donar a conèixer aquestes problemàtiques i garantir que tothom pugui menjar millor.

 

El 16 d’octubre, Dia Mundial de l’Alimentació, que el 1979 la Conferència de l’Organització de les Nacions Unides per a l’Agricultura i l’Alimentació va instaurar aquest dia, la regidora de Família, Benestar Social, Salut i Consum, Olga Ortiz, presentarà les Jornades de Salut i Alimentació a les 19 h a Can Palauet. Tot seguit el director de la Fundació Alícia, Toni Massanés, pronunciarà la conferència “El que mengem i el que no mengem”.

 

Una altra cita destacada de les Jornades de Salut i Alimentació és la caminada popular que es farà el diumenge 27 d’octubre a les 9 h: “Descoberta de la riera d’Argentona i els seus entorns”. La caminada té el punt de sortida i arribada a l’escola Camí del Cros (ronda del Cros, !3). Es farà un recorregut per la riera d’Argentona i s’explicarà com és i com actua l’aqüífer i es visitarà l’explotació agrícola ecològica Cal Elies de la mà de l’enginyer i naturalista de l’entitat Natura, Oriol Bassa.

 

El dimarts 29, a les 18.30 h a la Biblioteca Antoni Comas, es presentaran els resultats del primer any del Projecte ENIM (Intervenció Nutricional Infants de Mataró) amb les famílies dels infants de les escoles bressol de la ciutat.El programa es complementa amb les activitats organitzades per les Biblioteques de Mataró que faran diferents hores del conte relacionades amb el menjar i un taller educatiu.

 

Les Onzenes Jornades de Salut i Alimentació estan organitzades per la secció de Salut Pública del Servei de Família de l’Ajuntament, en col·laboració amb altres serveis municipals i entitats i associacions ciutadanes: Direcció d’Esports, Direcció de Promoció Econòmica, Institut Català de la Salut, Associació de Celíacs de Catalunya (delegació de Mataró), Consorci Sanitari del Maresme, Fundació Alícia, Mercat de la plaça de Cuba, Biblioteques de Mataró, Diputació de Barcelona, Agència de Salut Pública de Catalunya, Fundació Ametller, Natura, Bonpreu, Cooperativa Artijoc i Milola.