Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Mataró es prepara per a la revetlla de Sant Joan

Escoltar

Mataró es prepara per a la revetlla de Sant Joan

L’Ajuntament té a punt el dispositiu de prevenció, que coordina diferents serveis

L’Ajuntament de Mataró té previst activar diumenge 23 a les 20.30 h en fase d’alerta el Pla Específic Municipal per a la revetlla de Sant Joan, que està coordinat pel Servei de Protecció Civil. El dispositiu de prevenció aplega efectius de Bombers, el SEM (Servei d’Emergències Mèdiques), les ADF (Agrupació de Defensa Forestal), la Creu Roja, i voluntaris, tots coordinats a través de la xarxa RESCAT. També hi ha un dispositiu especial de reforç de Policia Local i Mossos d’Esquadra.

 

El Pla Específic contempla les ubicacions de les fogueres, els llocs de venda de productes pirotècnics, les festes de carrer i les revetlles que han estat autoritzades per l’Ajuntament. Enguany s’han autoritzat 10 punts de venda de productes pirotècnics: 5 casetes i 5 locals.

 

La Policia Local i el Servei d’Espais Públics supervisaran la preparació de fogueres i retiraran els materials que puguin suposar perill.

 

Hi ha 19 festes de carrer i revetlles sol·licitades, entre elles la Festa del carrer de Sant Joan, que comptarà aquest any amb la participació de la Família Robafaves, els gegants de la ciutat, a la cercavila (demà dissabte 22 de juny a partir de les 17h.).

 

 

Arribada de la Flama del Canigó

 

Diumenge a la tarda està prevista l’arribada a l’Ajuntament de la Flama del Canigó. A les 18.30h, la família Robafaves sortirà en cercavila des de Can Marfà, mentre que la flama ho farà a les 19h des del carrer de Sant Joan. Davant de l’Ajuntament hi haurà balls populars a càrrec del grup Esbart Dansaires d’Iluro i música tradicional.

 

La flama arribarà a les 19.30h a l’Ajuntament, on es farà l’encesa del pebeter i tindrà lloc la lectura del missatge comú arreu dels Països Catalans. L’acte, que acabarà amb el repartiment de la flama i sortida cap a diferents indrets de la ciutat, està organitzat pel Club d’Opinió Jaume Llavina i Òmnium Cultural amb la col·laboració de l’Ajuntament.

 

 

Revetlles amb precaució

 

L’Ajuntament recomana seguir els consells de protecció civil que difon la Generalitat a través del díptic “Revetlles amb precaució” per gaudir de la festa, i que es pot consultar al web municipal. Si malgrat tot, es produeix una emergència, cal trucar al telèfon 112.

 

S’ha de tenir especial cura en la compra i manipulació de pirotècnia. Sobretot, és important comprar els productes pirotècnics en locals autoritzats, no guardar petards a les butxaques, vestir amb roba de cotó, no fer servir articles pirotècnics a la vora del bosc, no llençar petards contra ningú ni a les fogueres i que els menors estiguin sempre supervisats per un adult.

 

 

Operatiu de neteja

 

La recollida de la brossa s’avançarà diumenge 23 a les 15 h, per seguretat del servei i per buidar els contenidors abans de la revetlla.

 

Dilluns, el Servei d’Espais Públics reforçarà l’operatiu habitual de neteja de la sorra de les platges amb 14 operaris que se sumaran als 4 que hi treballen habitualment, a més dels tractors i els vehicles 4x4. Així, es vol garantir que les platges estiguin en òptimes condicions per tal que els banyistes puguin gaudir-ne l’endemà de la revetlla, festivitat de Sant Joan. També s’ha previst un servei de neteja amb aigua per al passeig Marítim i els passos soterranis.

 

També es reforça la neteja dels carrers a tota la ciutat, amb 6 operaris més a banda dels 29 efectius habituals. Per últim dimarts es procedirà a la neteja de les fogueres cremades.