Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Mataró inaugura els actes amb motiu del centenari del naixement del poeta Josep Punsola i Vallespí

Escoltar

Mataró inaugura els actes amb motiu del centenari del naixement del poeta Josep Punsola i Vallespí

Segons l’historiador Jaume Vellvehí “és el poeta més gran que ha donat Mataró”

Un acte institucional al Saló de Sessions de l’Ajuntament va donar ahir, 21 de març, el tret de sortida a la celebració del centenari del naixement del poeta mataroní Josep Punsola i Vallespí (1913-1949).

 

L’alcalde, Joan Mora, va presidir l’acte inaugural, que va incloure la conferència “Josep Punsola i Vallespí, ànima de poeta” a càrrec de Jaume Vellvehí, historiador i president del Grup d’Història del Casal.

 

Vellvehí va repassar la trajectòria vital de Punsola. Malgrat morir molt jove, el poeta va deixar una obra molt destacada, part d’ella encara inèdita però que es podrà editar ara gràcies a la col·laboració familiar. “És el poeta més gran que ha donat Mataró”, va concloure l’historiador, que va fer una crida “a llegir-lo i gaudir-lo”. 

 

L’Any Punsola preveu activitats fins a principis de 2014, organitzades per la Comissió Any Punsola amb el suport de l’Ajuntament. Josep Punsola i Vallespí va néixer el mateix any que el també poeta Salvador Espriu. Per aquest motiu, Mataró difon de manera conjunta els dos centenaris sota l’aixopluc de la marca Any Punsola-Any Espriu.

 

 

Fer visible l’obra de Punsola

 

Els membres de la Comissió Any Punsola treballen per fer visible la rellevància del poeta mataroní dins de la història literària catalana. A banda de les diferents activitats que s’organitzaran al llarg d’aquest 2013, un dels principals objectius de la Comissió Punsola és aconseguir reeditar la seva obra completa, de manera que tothom que vulgui acostar-se a l’obra de Josep Punsola pugui trobar-la a les botigues.

 

El següent dels actes de l’Any Punsola serà un “Vermut amb Manel Punsola”, fill del poeta, i la projecció de la pel·lícula “Ensayos” d’Enric Fité, que tindran lloc dissabte 23 de març a les 12h al Centre de Formació Permanent Tres Roques. Podeu seguir les activitats de l’Any Punsola per twitter amb l’etiqueta #AnyPunsola.