Mataró s’adhereix a L’Hora del Planeta, una apagada lumínica a nivell mundial el dissabte 23 de març
S’apagaran els focus de la Laia l'Arquera, l’interior de la plaça d’Itàlia i la torre de la plaça de la Peixateria
L’Ajuntament de Mataró s’adhereix un any més a la convocatòria d’apagada lumínica que impulsa a nivell mundial l’organització no governamental WWF sota el lema L’Hora del Planeta. La iniciativa, programada per dissabte 23 de març de 20.30 a 21.30h, vol conscienciar administracions, empreses, centres educatius i ciutadania en general sobre el problema del canvi climàtic i els impactes que ja s’estan produint al planeta.
L’Ajuntament apagarà els llums de 3 indrets emblemàtics: la torre de la plaça de la Peixateria, els focus de l’interior de la plaça d’Itàlia (constel·lació Taure) i els focus de la Laia l’Arquera. També s’anima els ciutadans a seguir la iniciativa, que proposa apagar els llums a l’hora indicada i, sobretot, sumar-se als objectius de la campanya aplicant mesures d’estalvi energètic a les llars, a la feina i prioritzant el transport públic o els desplaçaments a peu i en bicicleta.
Al 2012 més de 7.000 ciutats de 150 països van apagar els llums de monuments i indrets emblemàtics per adherir-se a la proposta. Aquest any, la campanya compta per ara amb el recolzament de prop de 170 ciutats arreu d’Espanya, a més d’empreses i centres educatius.
Ser més eficients i autosuficients
La campanya proposa als ajuntaments, les empreses, centres educatius i ciutadans en general aplicar mesures per ser més eficients i autosuficients en l’ús de l’energia i promoure les energies netes per reduir les emissions de CO2.
L’adhesió a L’Hora del Planeta està en sintonia amb les diferents actuacions impulsades per l’Ajuntament en els darrers anys per millorar l’eficiència, per exemple, de l’enllumenat públic –segons un estudi recent de la Diputació de Barcelona és el més eficient en una comparativa entre 18 municipis catalans–, o dels semàfors –tots els de la ciutat funcionen amb leds–. Mataró es va adherir al 2008 al Pacte d’alcaldes contra el canvi climàtic impulsat per la Diputació de Barcelona, amb l’objectiu que les emissions de CO2 el 2020 siguin un 20% menors que les del 2005.