Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Tots els alumnes de l’escola Marta Mata començaran el curs 2013-2014 en el nou edifici

Escoltar

Tots els alumnes de l’escola Marta Mata començaran el curs 2013-2014 en el nou edifici

L’alcalde ha visitat avui el centre un cop finalitzades les obres de la segona faseL’alcalde, Joan Mora, ha visitat aquest matí les obres ja finalitzades de la segona fase de l’escola Marta Mata. La visita l’ha feta acompanyat del primer tinent d’alcalde, Joaquim Fernàndez; la regidora d’Obres, Núria Calpe; el regidor d’Ensenyament, Pere Galbany; el director dels Serveis Territorials del Departament d’Ensenyament de la Generalitat al Maresme-Vallès Oriental, Vicent García; representants des grups municipals i la directora de l'escola Marta Mata, Sònia Colomer.


 

Les obres de l’escola pública Marta Mata, situada entre la carretera de Cirera, el carrer d’Aristòtil i el tanatori, han estat promogudes per la Generalitat de Catalunya i es van iniciar el maig de 2012. Els treballs s’han fet en dues fases: en la primera es va construir l’edifici destinat als alumnes d’infantil (P3-P5) i que es va posar en funcionament el setembre de 2012, i la segona fase, que ara ha finalitzat, s’hi ubicaran els alumnes de primària a partir de setembre.

 

Les obres de l’escola les ha portades a terme l’empresa pública de la Generalitat INFRAESTRUCTURES.CAT

a través de l’empresa constructora COMSA EMTE. El projecte és obra del despatx Ramón Sanabria, arquitectes associats. El pressupost d'execució ha estat de 3.920.596 € (més IVA).


 

 

Dades de l’equipament

 

Els terrenys on s’ha construït l’equipament ocupa una superfície de 7.869 m² i una superfície total construïda de 4.087 m² en plantes baixa, 1a i 2a, mentre que les pistes poliesportives i els patis ocupen una superfície urbanitzada de 3.545,96 m².

 

L’escola, de dues línies, té forma d’L, amb una alçada de planta baixa més un a la part més alta del terreny i de planta baixa més dos a la part baixa per adaptar-se al desnivell.

 

El segment de l’L més curt correspon a l’edifici d’educació infantil i se situa a la part més alta de la parcel·la, de manera que les aules tenen orientació sud-est. El segment més llarg de l’L és el que ara s’ha acabat i està alineat amb el carrer d’Aristòtil. En aquest espai hi haurà els alumnes de primària, les dependències per al professorat, la cuina, el menjador, la biblioteca, el gimnàs i diferents despatxos.

 

Els patis de jocs se situen a dues cotes diferents. El pati de primària i la pista esportiva ocupen la part més baixa del solar mentre que el pati d’infantil se situa a la cota superior, a la part alta de la parcel·la.

 

El cos del gimnàs és perpendicular a l’edifici principal de l’escola, s’ubica a la cota del pati inferior i actua com a transició entre els dos patis.

 

 

Compartint espais des de 2007

 

L’escola Marta Mata va començar a funcionar al setembre de 2007, instal·lada de manera provisional a l’edifici de l’escola Antonio Machado, que en aquell moment tenia espais disponibles. A l’octubre d’aquell mateix any, la Taula mixta de planificació de la Generalitat de Catalunya i l'Ajuntament de Mataró van acordar la construcció del nou edifici.

 

El 2011 es van haver d’habilitar nous espais dins l’edifici de l’escola Antonio Machado per poder allotjar la totalitat d’alumnes dels dos centres. El setembre de 2012 els alumnes d'infantil (6 grups) es van traslladar a les noves instal·lacions de l’escola Marta Mata mentre que els alumnes de primària van continuar compartint espais amb l’escola Antonio Machado.

 

En aquests moments s’està procedint al trasllat del mobiliari de primària al seu espai definitiu per tal de començar el curs 2013-2014 tot l’alumnat de l’escola Marta Mata a l’edifici corresponent.