Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

El cap de Protecció Civil de Berlín visita Mataró

Escoltar

El cap de Protecció Civil de Berlín visita Mataró

Es tracta d’un intercanvi d’experiències i coneixements amb la capital alemanya

El cap de Protecció Civil de Berlín, Dirk Wurger, visita des d’avui dilluns i fins dimecres 30 la ciutat de Mataró per conèixer de primera mà el funcionament del Servei de Protecció Civil de l’Ajuntament i de les entitats i organismes implicats.

 

La visita del màxim responsable de protecció civil de la capital alemanya s’emmarca en la passantia que està realitzant al Departament d’Interior de la Generalitat de Catalunya per tal de conèixer els serveis de protecció civil catalans. L’estada de tres dies a Mataró respon a la voluntat de viure de prop l’aplicació dels serveis d’emergència en el món local. Sobre el terreny, visitarà les franges d’autoprotecció de les urbanitzacions, coneixerà el funcionament dels serveis de vigilància i emergència a les platges i el parc de Bombers de la Generalitat de la ciutat.

 

Mataró és municipi pioner a Catalunya en la redacció i implantació de plans d’emergència i autoprotecció. Junt amb Berlín, Amsterdam i Viena ha participat en iniciatives com el projecte Grundtvig Protect, una iniciativa finançada per la Comissió Europea per formar voluntaris per a que puguin col·laborar en situacions d’emergència.