Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

El vi novell Mataró 2014 ja està a la venda

Escoltar

El vi novell Mataró 2014 ja està a la venda

L’etiqueta d’enguany l’ha dissenyat Pere-Màrtir Brasó

Quatre cellers de Mataró comencen a comercialitzar aquesta setmana el Vi Novell Mataró 2014, una iniciativa que tiren endavant des de fa 17 anys i que enguany quedarà rubricada amb l’etiqueta dissenyada per l’artista local Pere-Màrtir Brasó.


 

Es tracta d’un vi negre provinent de la finca Mas Castells (DO Conca de Barberà) elaborat a partir d’un sol tipus de raïm, l’Ull de Llebre, del qual s’han embotellat 1.500 ampolles amb l’etiqueta que porta el nom de la capital del Maresme. Aquest vi jove és ideal per menjar amb embotits, formatges, arrossos, pasta, verdures i carns blanques. Estarà a la venda al Celler Monserrat, Vins Santi, Can Monserrat i al Celler Castellví a un preu de 4,95€.

 

El regidor de Promoció Econòmica de Mataró, Miquel Rey, ha participat aquest migdia en la presentació del Vi Novell d’enguany, acte que s’ha celebrat a Vins Santi (carrer de Montserrat, 26). A la presentació han assistit tant els representants dels establiments impulsors de la iniciativa i l’artista.

 

 

Pere-Màrtir Brasó

 

Pere-Màrtir Brasó (Vilassar de Mar, 1952) és artista plàstic. Viu a Mataró des del 2000. Als 13 anys va començar d'aprenent al taller de l'artista del seu poble Josep Serra Manent, tot copiant els dibuixos del Quixot de Gustave Doré. De llavors ençà ha realitzat més d'una trentena d'exposicions individuals i prop de cinquanta col·lectives. Ha mostrat la seva obra en galeries i museus de Barcelona, Roma, Girona, Badalona, Vigo, A Coruña i Mataró entre d'altres ciutats.

També ha publicat acudits, il.lustracions, còmics (la seva principal influencia) en diverses revistes. Ha fet logos, cartells, portades de llibres i discos i dissenys pel tèxtil. Va ser professor del Curso Práctico de Dibujo y Pintura de RBA Editores en format vídeo i DVD, també emès per Televisió de Catalunya. Ha impartit el seminari de reflexió artística "De la idea a l'obra" a la galeria barcelonina Paspartú. Ha col·laborat amb l'associació Envi impartint sessions de pintura i creativitat a persones amb risc d'exclusió social. La seva obra pictòrica forma part de diverses col·leccions publiques i privades a Barcelona,Roma, Ginebra i Ljubljana.

Aquest passat Sant Jordi va publicar la seva primera novel·la (El llibre dels Misteriosos fets de Montserrat) amb il·lustracions pròpies. L’etiquetaMitjançant tècnica mixta (oli, cera, carbonet, vi, collage, etc.) Pere-Màrtir Brasó ha representat un cambrer portant una safata i una ampolla de vi dins d'un refredador. El cambrer, amb els pels de punta i corbatí, camina en direcció suposadament cap als clients, mentre la Laia l'arquera (un símbol de Mataró) apunta amb el seu arc, no a Burriac, sinó a la marca rodona que ha deixat el cul d'una ampolla de vi i que curiosament coincideix on físicament s’acaba l’esquena del cambrer. Hi ha la inscripció de "el vi fa sang" i per això l'obra està, bàsicament, pintada només amb vermells (vi, sang, pintura...). En el refredador i a manera de collage, hi ha una foto en sèpia d'unes vinyes i un cel. Un senzill homenatge al vi.

 

Penjada de la branca de pi

 

El dissabte, 15 de novembre, a partir de les 12 h comença la cercavila popular durant la qual es penja la branca de pi per senyalitzar els quatre establiments que posen a la venda aquest vi: el Celler Monserrat, Vins Santi, Can Monserrat i el Celler Castellví. A l’acte hi participa la colla castellera Capgrossos de Mataró, que acaba amb una actuació a la plaça de Cuba per celebrar l’arribada del Vi Novell a la ciutat.