Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

L’Ajuntament fa una aportació de 15.000 € per a campanyes d’emergència de Sierra Leone i Algèria

Escoltar

L’Ajuntament fa una aportació de 15.000 € per a campanyes d’emergència de Sierra Leone i Algèria

L’Ajuntament de Mataró farà una aportació de 15.000 euros al Fons Català de Cooperació al Desenvolupament amb l’objectiu de sumar-se a dues campanya d’emergència: una adreçada a un hospital de Sierra Leone per combatre el virus de l’ebola i l’altra per pal·liar els efectes causats per les inundacions als campaments de Tindouf (Algèria).


 

El Fons Català de Cooperació al Desenvolupament conjuntament amb la Coordinadora Catalana d’Ajuntaments Solidaris amb el Poble Sahrauí (CCASPS), en el cas d’Algèria, ha fet una crida als municipis associats, un dels quals és Mataró, per participar en aquestes campanyes d’emergència.

 

Així, l’Ajuntament ha fet una aportació de 9.010,15 € al projecte del St. John of got Catholic Hospital de Mabesseneh-Lunsar (Sierra Leone) per fer front al brot de febre hemorràgica pel virus d’ebola (FHVE)

 

Aquest projecte és fruit de l’agermanament de l’Hospital de Sant Joan de Déu d’Esplugues de Llobregat amb l’hospital del nord-oest de Sierra Leone.

 

El projecte pretén adaptar les instal·lacions i l’equipament i material de seguretat i prevenció de contagi per als professionals, així com l’adquisició de productes i medicaments per al tractament de la simptomatologia més aguda. També preveu el suport de formació del propi personal mèdic i per portar a terme accions de sensibilització a la població.

 

A la campanya d’emergència de Tindouf, l’Ajuntament hi ha fet una aportació de 6.000 € com a resposta a la crisi humanitària arran de les inundacions als campaments de refugiats sahrauís de Tindouf ocorregudes el passat setembre.

 

La tarda del 21 de setembre la wilaia d’El Aiun es va veure afectada per fortes pluges, que van provocar afectacions materials considerables, concretament a les escoles, guarderies infantils, dispensaris i seus de les administracions públiques. A més, les haimes i els habitatges van quedar malmesos de manera substancial i moltes famílies van perdre casa seva i les reserves d’aliments de què disposaven.

 

Segons els equips de Mitja Lluna Roja Sahrauí (MLRS) presents al terreny, van resultar ferides diverses persones.

 

Mataró des de fa més de 17 anys té una vinculació amb el poble Sahrauí a través dels infants que vénen cada estiu a Mataró, mitjançant Solidaritat Sahrauí, i que passen la seva estada acollits en famílies.