Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

L’Ajuntament mostra el suport a les campanyes per l’alliberament de les nenes nigerianes segrestades

Escoltar

L’Ajuntament mostra el suport a les campanyes per l’alliberament de les nenes nigerianes segrestades

El Ple va aprovar el 5 de juny una proposta de resolució a instàncies del PPC perquè l’Ajuntament col·labori amb les campanyes que s’estan realitzant per a l’alliberament de les nenes nigerianes segrestades pel grup terrorista Boko Haram.


 

El text de la proposta, que va ser aprovada amb els vots de PSC, PP i PxC i els vots en contra de CiU i la CUP, diu literalment:

 

“El passat 14 d’abril van ser segrestades a Nigèria 276 nenes per part del grup terrorista Boko Haram.

 

Un segrest d’aquest tipus és el pitjor exemple del que poden arribar algunes organitzacions armades que atempten contra els més desvalguts, però també és un exemple del poc valor que té la vida humana a alguns llocs del planeta.

 

S’està desenvolupant una campanya a nivell de xarxes socials a tot el món demanant l’alliberament de les nenes encapçalada per un gran nombre de personalitats, la campanya “Bring back our girls” o torneu-nos les nostres nenes, ha tingut un ampli ressò.

 

A casa nostra el Departament d’Ensenyament de la Generalitat de Catalunya ha promogut una acció a nivell de tota la xarxa escolar amb el lema “Torneu-nos les nostres companyes” i també “Real men don’t buy girls” Els homes de veritat no compren nenes i s’han convocat concentracions a tots els centres educatius el passat 14 de maig els quals han estat seguits amb diferent èxit segons hem pogut saber pels mitjans de comunicació.

 

Donat que durant aquest 2014 a Mataró es desenvolupa la Campanya sobre els Valors i que un dels eixos de treball proposats pel Departament d’Ensenyament es precisament el Dret a l’Escolarització com a garant del valor de la Llibertat i d’Igualtat d’Oportunitats.

 

Som conscients de la modèstia de les actuacions que des del nostre municipi es puguin fer per assolir la resolució positiva d’aquest terrorífic fet, però també creiem que cal donar suport i difusió a tots aquells que vulguin realitzar accions encaminades a demanar l’alliberament de les nenes nigerianes.

 

És per aquests motius que proposem al Ple l’adopció dels següents acords:

 

1.-Afegir als elements anunciadors de la Campanya “Mataró Ciutat de Valors” els lemes que s’estan duent a terme a tot el món # Bring back our girls i # Real men don’t buy girls (#torneu-nos les nostres nens i #Els homes de veritat no compren nenes) mentre duri la retenció de les nenes.

 

2.-Recolzar i donar difusió a qualsevol acció que es realitzi a Mataró encaminada a l’alliberament de les nenes segrestades per Boko Haram

 

3.-Promoure una acció amb el mateix objectiu que la que impulsa el Departament d’Ensenyament de la Generalitat entre els escolars mataronins.”