Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

L’Ajuntament presenta denúncia davant els Mossos d’Esquadra pel tuit racista que es va emetre durant el Ple

Escoltar

L’Ajuntament presenta denúncia davant els Mossos d’Esquadra pel tuit racista que es va emetre durant el Ple

L’alcalde, Joan Mora, ha informat aquest migdia a la Junta de Portaveus de la presentació d’una denúncia pel tuit racista que es va emetre durant la celebració del Ple municipal del 3 de juliol, en el qual s’adjuntava una fotografia realitzada des de la bancada dels regidors.


 

La regidora de Via Pública, Núria Calpe, va presentar dilluns passat una denúncia davant els Mossos d’Esquadra on posa en coneixement els fets que van tenir lloc arran de la presència d’un grup d’unes 20 persones d’ètnia africana al Saló de Sessions de l’Ajuntament de Mataró en el Ple municipal.

 

Segons el seu testimoni, el grup va marxar a les 21.02 h, moment en què des de la identitat de Twitter Rafa Perez @rp_sanchez es va emetre el següent tuit: “Grupo de negros en el pleno que peste hsn dejado. #plemataro”, acompanyat d’una fotografia realitzada, segons la perspectiva, des del lloc on seuen alguns regidors.

 

Calpe també va informar els Mossos d’Esquadra (i en va lliurar la prova) que el mitjà de comunicació local Capgròs, en data divendres 4 de juliol a les 13.25 h, va difondre una notícia en la qual la regidora de PxC Monica Lora Cisquer admet que podria ser l’autora de la foto que apareix en el tuit atès que durant la sessió plenària va fer fotos amb el mòbil i les va enviar a diferents persones tot i que nega ser l’autora del tuit.