Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

L’alcalde participa en el viatge inaugural de la nova línia de tren que uneix Mataró amb Girona i Figueres

Escoltar

L’alcalde participa en el viatge inaugural de la nova línia de tren que uneix Mataró amb Girona i Figueres

Avui ha entrat en funcionament l’RG1 amb 16 trens al dia de dilluns a divendresL’alcalde de Mataró, Joan Mora, i la regidora de Via Pública, Núria Calpe, han fet aquest matí un tram del viatge inaugural de la nova línia de tren RG1 fins a l’estació de Blanes, on s’han reunit amb el conseller de Territori i Sostenibilitat de la Generalitat, Santi Vila, i amb representants d’altres poblacions per les quals transcorre la nova rodalia. 


 

L’RG1, anomenada Rodalia de Girona, permet des d’avui als mataronins anar fins a Girona o Figueres sense haver de baixar del tren a Maçanet per fer transbord. La nova línia comença amb 16 trens de dilluns a divendres i el servei es presta en part com a perllongament d’alguns combois de la línia R1, que fins ara acabaven a Maçanet de la Selva.

 

Els representants institucionals que avui han realitzat algun dels dos trajectes inaugurals en tren -un ha sortit des de Mataró i l’altre des de Figueres- han coincidit a destacar precisament que la nova línia pot enfortir les relacions socials, culturals, universitàries i econòmiques entre els municipis i les comarques per les que passa. Diversos alcaldes i regidors s’han anat pujant als dos combois per trobar-se simbòlicament a Blanes cap a les 9.30 h amb el conseller Santi Vila, que havia sortit des de Figueres.

 

Allà i en declaracions als mitjans de comunicació, el conseller ha posat en valor la connexió ferroviària entre el Maresme i Girona: “Per primera vegada en molts anys tornem a connectar el Maresme amb Girona” i “enfortim uns lligams que no s’havien d’haver trencat mai”.

 

L’alcalde de Mataró ha afegit que “avui cau una vella frontera entre el Maresme, el Gironès i l’Empordà"  i, per la seva part, l’alcalde de Girona, Carles Puigdemon, ha parlat de com la nova línia ferroviària pot ajudar a “teixir complicitats” entre les municipis a diferents nivells.

 

 

Integració tarifària

 

Com a complement a la millora dels serveis ferroviaris es durà a terme la integració al sistema tarifari de l’ATM de Girona, de manera progressiva i durant el segon semestre de 2014. En una primera fase es farà en els municipis que formen part de l’àmbit de l’ATM de Girona. I de cara a una segona fase s’incorporaran els que ara no hi estan inclosos, com ara Mataró.

 

Així mateix, els usuaris dels serveis AVE a les estacions de Girona i Figueres disposaran de la possibilitat de fer ús de l’anomenat “Combinat rodalies”, que amb el bitllet del tren AVE permet obtenir el bitllet per a la utilització dels nous serveis ferroviaris de rodalia de Girona.