Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

L’alcalde portarà a la Fiscalia l’adjudicació d’un pis de lloguer social al fill de l’exgerent de PUMSA

Escoltar

L’alcalde portarà a la Fiscalia l’adjudicació d’un pis de lloguer social al fill de l’exgerent de PUMSA

L’alcalde, Joan Mora, ha anunciat avui en roda de premsa que presentarà una denúncia davant la Fiscalia per l’adjudicació per part de l’exgerent de PUMSA, César Fernández, d’un pis de lloguer social al seu fill.

 

L’alcalde ha comparegut davant dels mitjans de comunicació un cop ha tingut l’informe encarregat el 13 de novembre al secretari de l’Ajuntament sobre possibles adjudicacions irregulars de pisos d’HPO a persones que, o bé no estaven a la Llista única de sol·licitants d’habitatge de lloguer social, o no els tocava encara accedir a un pis per la seva posició a la llista d’espera.

 

Joan Mora ha dit que el fill de l’exgerent de PUMSA “no constava en cap dels registres de sol·licitants” i que, segons l’informe del secretari, César Fernández “tenia l’obligació d’abstenir-se” en l’adjudicació del contracte de lloguer. Per aquest motiu, considera que “el contracte és nul de ple dret”, per la qual cosa posarà el cas en mans de la Fiscalia per si se’n deriva algun delicte penal, i ha anunciat que l’Ajuntament reclamarà el pis.

 

L’alcalde també ha anunciat l’obertura d’un expedient informatiu per investigar totes les adjudicacions de pisos des de l’any 2007, i ha nomenat instructor el coordinador general de l’Ajuntament i secretària a la cap de la unitat jurídica de Via Pública.

 

El proper dilluns, 24 de novembre, a les 16.00 h, l’alcalde, Joan Mora, ha convocat a representants de tots els grups municipals, al Defensor del ciutadà, la Federació d’Associacions de Veïns de Mataró, la Plataforma d’Afectats per la Hipoteca i l’Agència Catalana de l’Habitatge i d’altres entitats implicades en matèria d’habitatge per explicar-los que proposarà al proper Ple la creació d’una comissió de seguiment per vetllar per la transparència en aquest cas.

 

Finalment, l’alcalde ha anunciat que a principis de la setmana que ve es contractaran els serveis d’una auditoria de legalitat per revisar els prop de 600 expedients d’adjudicació de pisos d’HPO dels últims 7 anys, amb la voluntat que estigui finalitzada en aproximadament 15 dies.