Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

La Generalitat comunica a l’Ajuntament la licitació del projecte i la direcció d’obres de la nova Angeleta Ferrer

Escoltar

La Generalitat comunica a l’Ajuntament la licitació del projecte i la direcció d’obres de la nova Angeleta Ferrer

L’escola de dues línies s’ubicarà a la nau catalogada de Can Fàbregas del paper, entre els carrers de Lepant i de Cosme Churruca

L’alcalde de Mataró, Joan Mora, ha rebut una comunicació oficial del Departament d’Ensenyament de la Generalitat de Catalunya sobre la licitació del contracte per a la redacció del projecte i la direcció d’obres de la nova escola Angeleta Ferrer, que ha d’implantar-se a la nau industrial catalogada de l’antiga Can Fàbregas del paper (Lepant-Cosme Churruca).

 

El director dels Serveis Territorials al Maresme-Vallès Oriental, Josep Vicent Garcia, ha enviat una carta a l’alcalde on el posa en coneixement que l’anunci de licitació s’ha publicat al web d’Infraestructures.cat, empresa pública de la Generalitat.

 

El pressupost de licitació del contracte és de 328.772 € (21% d’IVA no inclòs). A l’encàrrec s’especifica que es tracta d’un contracte d’assistència tècnica per redactar el projecte bàsic i executiu i dur a terme la posterior direcció d’obra de la reconversió de l’antiga fàbrica de paper Can Fàbregas per a nova construcció d’una escola de dues línies. La data límit per presentar ofertes és el 28 d’abril. El termini per redactar els projectes i els estudis és de 4 mesos des de l’adjudicació d’aquests treballs, mentre que l’encàrrec de la direcció d’obra s’ajustarà a la durada real de la construcció de l’escola.

 

L’equipament ocuparà la nau principal de Can Fàbregas, que data de 1856 i està protegida junt amb la xemeneia de vapor pel Pla especial del Catàleg del patrimoni arquitectònic de Mataró. Al centre s’hi accedirà pel carrer de Cosme Churruca mitjançant una plaça pública de 840 m². El gimnàs es construirà en un edifici annex amb sortida al pati. El centre educatiu ocuparà una superfície de 6.775 m².

 

 

Enderrocs finalitzats

 

L’empresa municipal Promocions Urbanístiques de Mataró, SA (PUMSA) ha finalitzat els enderrocs de les edificacions no catalogades de l’antiga fàbrica Can Fàbregas. Aquestes construccions eren incompatibles amb el planejament aprovat per a l’àmbit i amb la implantació de l’escola.