Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

La Patrouille de France, la Patrulla Aspa i el pilot acrobàtic Nicolas Ivanoff protagonitzen diumenge la Festa al Cel

Escoltar

La Patrouille de France, la Patrulla Aspa i el pilot acrobàtic Nicolas Ivanoff protagonitzen diumenge la Festa al Cel

El dia abans, al capvespre, té lloc un espectacle insòlit d’avions amb llums i pirotècnia i també una enlairada de globus aerostàticsL’alcalde, Joan Mora, ha presentat aquest matí en roda de premsa el programa de la Festa al Cel, el festival aeri més antic i important de l’Estat, que tindrà lloc el proper cap de setmana a Mataró. L’han acompanyat la directora de l’aeroport de Sabadell, Ana Molés; el vicepresident de l’Aeroclub Barcelona Sabadell, Pere-Joan Nogueroles; i el director del festival, Daniel Ventura González.


 

L’espectacle central de la Festa al Cel, que es trasllada per primer cop de Barcelona a Mataró, se celebra diumenge 28 de setembre, entre les 11 i les 15 hores, però l’Ajuntament ha programat també un ampli ventall d’activitats perquè el públic familiar pugui gaudir-ne durant tot el cap de setmana. El plat fort de l’espectacle d’acrobàcies aèries el protagonitzarà la Patrouille de France i la Patrulla Aspa, que juntament amb l’Eurocopter Tigre són els tres participants militars. La resta de patrulles, avions, avionetes, parapents i helicòpters són de caràcter civil i, d’entre ells hi destaca, per exemple, el premiat pilot acrobàtic francès Nicolas Ivanoff de Hamilton.

 

Dissabte 27, de 18a 20 hores, també hi haurà un espectacle d’exhibició aèria de més petit format, que començarà amb una enlairada de globus aerostàtics i un dirigible, continuarà amb diverses actuacions de vol acrobàtic i finalitzarà amb un espectacle insòlit d’avions amb llums i pirotècnia.

 

Les aeronaus que participen en aquestes exhibicions sortiran, per primera vegada, des dels 4 aeroports de la xarxa d’Aena (Sabadell, Barcelona-El Prat, Reus i Girona-Costa Brava), sent Sabadell el que concentrarà major nombre de patrulles com a base operativa.

 

El programa d’activitats de la Festa al Cel es complementa amb tot un seguit d’activitats d’animació i aproximació al món de l’aeronàutica, que es poden consultar al web www.festaalcel.com. Hi destaca l’actuació del grup SP3 del Club Súper 3, que faran un concert diumenge, de 17 a 19 h a la tarda al passeig del Callao, i la inauguració de l’exposició “Festa al Cel. Evolució de l’aeronàutica”, que divendres s’obre a la nau petita de Can Marfà.

 

Es recomana als assistents a la Festa al Cel, especialment a l’espectacle aeri de diumenge, que utilitzin el transport públic per arribar des de Barcelona. Renfe reforça el servei de la línia R1 entre les 8.30 i les 11.30 hores per facilitar l’arribada a la ciutat i també entre les 14.30 i les 20 h per fer possible una tornada esglaonada. Amb aquesta freqüència (8 trens/h) Renfe ofereix unes 25.000 places addicionals, cosa que representa una capacitat de transport d’unes 50.000 persones.

 

Qui es desplaci en vehicle privat ha de tenir en compte que la carretera N-II es talla al trànsit entre les 00 h de diumenge i fins a les 4 h de dilluns 29 i només s’hi permetrà accedir a la ciutat per aparcar en alguna de les grans zones d’aparcament que s’han habilitat i que tenen cabuda per a uns 9.000 vehicles (Mataró Parc, polígons del Pla d’en Boet, Les Hortes del Camí Ral i Mata-Rocafonda, i a calçada de l’N-II entre la Riera de Sant Simó i la rotonda d’Elisabet Cristina de Brunsvic) i servei gratuït de bus per aproximar-se fins a la zona de platges. També es podrà utilitzar l’aparcament del Carrefour de Cabrera de Mar.

 

Mataró es prepara per rebre una gran afluència de públic, així que es recomana als mataronins que es desplacin a peu i que consultin el pla de mobilitat i la senyalització que hi haurà, tenint en compte que hi ha una important zona restringida a la circulació que abarca des del Camí Ral fins el passeig Marítim. Aquests dies es distribuiran cartells i díptics amb una plànol i la informació detallada.