Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

La Policia Local deté un veí per la crema de contenidors

Escoltar

La Policia Local deté un veí per la crema de contenidors

Se li atribueix un incendi a l’Eixample però es creu que pot estar relacionat amb d’altres

La Policia Local de Mataró va detenir ahir, dilluns 3 de març, un individu com a presumpte autor d’un delicte de danys per incendi en contenidors. La detenció és el resultat d’una investigació iniciada l’any 2012, com a conseqüència de la continua i reiterada crema de contenidors de recollida de brossa que ha patit la ciutat en els darrers dos anys.

 

Arran de l’alarma social i la important despesa pública en la reposició dels esmentats contenidors, la Unitat de Serveis d’Investigació de la Policia Local de Mataró (U.S.I.) va fer una anàlisi dels punts afectats, dels modus operandi, i de la resta de dades disponibles. Es va observar que en determinats períodes hi havia una habitualitat en la reiteració de fets a zones concretes de la ciutat, com per exemple a la zona de l’Eixample.

 

Com a resultat dels dispositius de vigilància organitzats a diferents zones de la ciutat, es va localitzar a una persona que encaixava com a possible autora d’un incendi que va tenir lloc el passat 15 de febrer de 2014 a la confluència dels carrers de Tetuán i Diego de Velázquez. Es tracta de J.V.M, de 49 anys i veí de l’Eixample que, segons els investigadors, podria ser l’autor material de més incendis. La detenció va tenir lloc ahir a les 12.16h.

 

La Policia Local li atribueix un presumpte delicte de danys per incendi en contenidors. De la investigació s’extreuen indicis suficients per considerar-lo l’autor també dels incendis provocats a molts contenidors de la ciutat des de l’any 2012 fins a la data. El detingut ha passat a disposició judicial aquest matí.

 

 

Més de 100 contenidors cremats al 2013

 

Durant el 2013 es van cremar als carrers de Mataró un total de 108 contenidors de recollida d’escombraries a conseqüència d’actes vandàlics o incivisme. La reposició dels 108 contenidors cremats l’any passat ha representat una despesa de 128.135,52 € per al municipi. A la ciutat hi ha uns 1.300 contenidors de rebuig, paper, vidre i brossa orgànica.

 

L’autor o autors de la crema de contenidors poden ser acusats de delictes de danys, segons determina el Codi penal, que poden suposar pena de presó d’un a tres anys i multa de dotze a vint-i-quatre mesos i, en funció del perill per a les persones, de delictes d’incendi, amb pena de presó de deu a vint anys.