Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

La Ruixada més multitudinària de la història es consolida al nou Parc Central

Escoltar

La Ruixada més multitudinària de la història es consolida al nou Parc Central

La Nit Boja, formada pel Desvetllament, l’Escapada, la Pujada Tabalada i la Ruixada, aplega unes 16.000 persones

El Desvetllament Bellugós i l’Escapada a Negra Nit (correfoc) van mobilitzar ahir unes 14.500 persones al centre de la ciutat i, paral·lelament, més de 5.000 persones van congregar-se a l’acte alternatiu que es feia al passeig Marítim, el Tour de los 40 Principales. La Nit Boja de Les Santes, la jornada segurament més anhelada pel jovent i una de les més multitudinàries, va trascórrer en general sense incidències i va finalitzar ben entrada la matinada després d’haver aplegat unes 16.000 persones al nou Parc Central.


 

La baixada i pujada de La Riera de la Família Robafaves al compàs del popular Bequetero, interpretat per l’Agrupació Musical del Maresme, no va registrar incidències destacables. Malgrat la gran afluència de públic, probablement a conseqüència que la celebració tingués lloc en divendres, la multitud va poder acompanyar els quatre gegants de Mataró ajupint-se i saltant mentre comptaven fins a 15. El concert de La Canya Borda va amenitzar la convidada de la Família Robafaves a la plaça de Santa Anna, on els assistents van poder gaudir de les tradicionals galetes i porrons de vi. En aquest primer tram de la nit, fins que va donar inici el correfoc a la 1.30 h, el servei sanitari que proporciona Creu Roja i coordina el Servei de Protecció Civil de l’Ajuntament va realitzar només 13 assistències.

 

L’Escapada a Negra Nit, el correfoc més gran de l’any que té lloc a la ciutat, va destacar per la seva intensitat. A les figures locals protagonistes –Momerota, Drac, Diablesses- s’hi van sumar els seus convidats: l’Escarrufaberros de Mallorca, el Basilisc de Mataró, els Diables de la Llàntia, els Diables Sa Forcanera de Blanes, els Diables de Canet de Mar, el Drac Cremavila de Vilassar de Mar i els Diabòlics de les Roquetes del Garraf. En aquest tram de la Nit Boja, que finalitza amb una espectacular pirotècnia i focs artificials a la plaça de l’Ajuntament, i sumant-hi la Pujada Tabalada fins el Parc, les assistències de Creu Roja van pujar fins a 57 i es van haver de traslladar dos persones a l’Hospital.

 

La Ruixada, que celebrava el 25è aniversari i per segon cop se celebrava al nou Parc Central, va ajudar a sofocar tots aquells que aconseguien pujar La Riera després ja de quatre hores de festa ininterrompuda. L’aigua de les mànegues i un gran muntatge d’il·luminació va refrescar i animar els assistents a ballar al ritme dels darrers hits del moment i també de les melodies de cada any, com The Blue Brothers, que acostuma a obrir la sessió discotequera. La sessió va ser la més participada de la història, amb uns 16.000 assistents repartits al llarg de tot el recinte firal del nou Parc Central. Malgrat la gran quantitat de gent, només van haver d’atendre’s 9 persones.

 

En canvi, al concert que tenia lloc a les mateixes hores a la platja, protagonitzat pels disjoquèis de Los 40 Principales, el número d’assistents va oscil·lar entre 4.000 i 6.000 persones durant la nit però va concentrar les principals incidències: Creu Roja va haver de realitzar 44 assistències, la majoria d’elles per intoxicació etílica, i va fer 2 trasllats a l’Hospital.

 

En total, més de 210 persones van treballar anit per vetllar per la seguretat de la Nit Boja, entre efectius de Creu Roja, Policia Local, Mossos d’Esquadra, Bombers, Protecció Civil, ADF, i altres equips de suport i personal tècnic municipal. La ciutat disposa d'un Pla d'emergències municipal específic per a aquests actes i estableix un centre de coordinació avançada on hi participen tots els efectius necessaris per vetllar pel bon desenvolupament de la festa.